MHP'den 'Bahçeli'yi kim yönetiyor?' tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın yazısına tepki gösterdi.

MHP'den 'Bahçeli'yi kim yönetiyor?' tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın “Türkiye’yi Erdoğan, Erdoğan’ı Bahçeli yönetiyor! Ya Bahçeli’yi?” başlıklı yazısına tepki gösterdi.

Semih Yalçın’ın açıklaması şöyle:

"Yerel seçimin geçici konjonktüründen uzaklaştıkça zillet ittifakında kriz ve sarsıntı nöbetlerinin artması üzerine; CHP’nin siyasetteki varlığının bu şer iş birliğinin yaşamasına ve yaşatılmasına bağlı olduğunu varsayan sol basında, suni gündemler yaratma ve kamuoyunda dikkatleri başka yöne çevirme gayretleri gözlemlenmektedir.

Bilhassa CHP’nin kuyruğuna takılmış vaziyetteki Cumhuriyet, şu sıralar
sallantıdaki zillet ittifakının etrafında bir koruma kalkanı oluşturmak için bütün kadrosunu büyük bir telaşla yalınkılıç sahaya sürmüştür.

Politikada tutunamayınca çöplüğüne geri dönen eski CHP milletvekili ve
gazeteci Mustafa Balbay’ın, Cumhuriyet’te veteranlara ayrılan sırça köşkten Cumhur İttifakının iki ortağı ve özellikle MHP hakkında “tefsirişerif”lerine hız vermesi, bu acınası telaşı yansıtmaktadır.

Bugünkü yazısında, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve MHP
üzerinden Cumhur İttifakını hedef alan Balbay, aklınca ittifakı oluşturan güçlü ortak irade ve siyasi iş birliğine dair kafa karışıklığına yol açmayı
amaçlamaktadır. Sol basın, Cumhur İttifakını vücuda getiren millî mutabakat ruhundan rahatsızdır. Sol basın, Türkiye’nin istikrarı; bütünlük, esenlik ve güvenliği, sosyal barışın devamı noktasında Cumhur İttifakının oynadığı başat rolden rahatsızdır.

Bu rolün güçlü ve kalıcı olmasında MHP’nin üstlendiği birincil ve etkin
işlev, CHP’nin şer ortaklarının ve destekçilerinin uykularını kaçırmakta,
hepsinin kâbusu olmaktadır.

Sol basın, Türkiye’nin geleceğine vaziyet eden Cumhur İttifakının siyasi
hayatımızdaki kalıcılığından ve önümüzdeki yüzyılı ihata edecek genişlikte bir toplumsal mutabakatın tezahürü olmasından ürkmektedir.
O nedenledir ki şer ittifakının bütün bileşenleri “Koçu kesmeden postuna yaslanmak” için çaba sarfetmekte, etkisiz hâle getirmek için biteviye MHP’ye saldırmaktadır.

O nedenledir ki CHP destekçisi basın, MHP ile Ak Parti arasında Cumhur
İttifakı çerçevesinde süren uyumu ve Türkiye’nin temel meselelerine dair anlayış birliğini parçalamak için algı operasyonları peşindedir.
Bozgunculuk, karartma ve karalama çabaları beyhudedir. Cumhur İttifakı MHP için hiçbir kirli pazarlığa ve küçük siyasi çıkara kurban edilemeyecek kadar hayati ve değerlidir.

Başını CHP’nin çektiği şer ittifakı ortaklarının unuttuğu husus şudur: MHP hem Türkiye’nin geleceği ve milletimizin yaşadığımız coğrafyadaki
egemenliğinin kıyamete kadar yaşaması için aşılmaz bir kale; hem de siyasette kararlılığın, tutarlılığın ve sarsılmaz iradenin adresidir.

Ayrıca “Devlet Bahçeli’yi kim yönetiyor?” sorusunu sorma edepsizliğine
cüret eden Balbay bilmelidir ki MHP’yi oluşturan iradenin mayasında, Sayın Genel Başkanımızın Milliyetçi-Ülkücü Hareket bünyesinde verdiği yarım asırlık kutlu siyasi mücadelenin birikimi ve engin tecrübeleri vardır.

Sayın Genel Başkanımızı yöneten; bütün camiamıza, teşkilatımıza ve
partimizin mensuplarına numuneiimtisal olan “Ülkücü” karakteriyle kendi şahsiyetinde mündemiç siyasi birikim ve seçkin devlet adamlığı hususiyetidir."

Etiketler
Cumhuriyet Gazetesi Semih Yalçın