AKP'li belediye başkanı tekel bayi açılmasını böyle engelledi: 'Günaha ortak olamam'

Afyonkarahisar'da tüm evraklarını tamamlayan ve hiçbir kuralı ihlâl etmeyen 8 esnafa tekel bayisi açmaları için onay verilmedi.

AKP'li belediye başkanı tekel bayi açılmasını böyle engelledi: 'Günaha ortak olamam'

Afyonkarahisar'da tüm evraklarını tamamlayan ve hiçbir kuralı ihlâl etmeyen 8 esnafa tekel bayisi açmaları için onay verilmedi. Belediye başkanı, "Günaha ortak olamam, kim imzalarsa imzalasın" diyerek esnafları geri çevirdi.

Afyonkarahisar'da skandal bir olay yaşandı. Tüm evraklarını tamamlayan ve hiçbir kuralı ihlâl etmeyen (okula, hastaneye, camiye 100 metre kuralı gibi) 8 esnafa tekel bayisi açmaları için onay verilmedi.

Halk TV'den Ali Isıyel'e konuşan bir esnaf, "Tüm evraklarımı tamamladım. Emniyet görüşü de alındı. Ruhsat başvurusunda bulunmadan önce zabıtadan da görüş alındı." ifadelerini kullandı. Esnaf, daha sonra 1.5 ay kadar oyalandıklarını belirterek, "Başlangıçta 'sorun yok' denmesine rağmen 1.5 ay sonunda belediyeden ret yanıtı aldık" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: BU VEBALE ORTAK OLAMAM

Bunun üzerine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'le görüşen esnaf; başkana mağdur olduklarını, ev geçindirdiklerini ve hâlihazırda masraf yaptıklarını belirtti. Bunun üzerine esnaf, Belediye Başkanı Zeybek'ten ilginç bir yanıt aldı. Zeybek, bunun günah olduğunu belirterek "Bu vebale ortak olamam. Kim imzalarsa imzalasın" sözleriyle esnafı geri çevirdi.

HALK SAĞLIĞINI GÖZETMİŞLER

Bu olay yaşandıktan birkaç hafta sonra, başlangıçta 'sorun olmadığı' belirtilen işyeri için 'halk sağlığına' zararlı olduğu gerekçesiyle ret kağıdı geldi. Ret gerekçesinde, "Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek oluşturmak maksadıyla alkol ve alkol satışıyla alaklı türlü tehdidi ortadan kaldırmak için alkol satışı yapan işletmelerin hakkında yeniden düzenlemeler yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İşte Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner imzalı o belge:

AKP'li belediye başkanı tekel bayi açılmasını böyle engelledi: 'Günaha ortak olamam' - Resim : 1

TORBACILARA DENETİMLİ SERBESTLİK, 22.00'DAN SONRA BİRA SATAN ESNAFA 52 BİN TL CEZA

Halk TV'ye konuşan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybars ise 'halk sağlığı' sorununa farklı bir pencereden yaklaşıyor.

Aybars, alkol ve sigaraya ulaşımın gerek zamlarla gerek yasaklarla zorlaştırılmasının gençleri sentetik uyuşturuculara ve kimyasala ittiğini belirterek, "Alkol ve sigara zamları gençleri sentetik uyuşturucuya ve kimyasala itiyor. Torbacılara denetimli serbestlik sağlanıyor ama biz tekel bayilere 22.00'dan sonra 1 adet bira sattığımız için 52 bin TL ceza kesiyorlar." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Afyon