Kılıçdaroğlu: Tarihinden habersiz öyle siyasetçiler var ki...

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi Turgut Özal Kültür ve Spor Merkezi ile Sadri Alışık Kreşi açılış töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu: Tarihinden habersiz öyle siyasetçiler var ki...

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi Turgut Özal Kültür ve Spor Merkezi ile Sadri Alışık Kreşi açılış töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları:

Turgut Özal Kültür Merkezi'ni ve Sadri Alışık Kreşi'ni açacağız. Rahmetli Özal'la uzun yıllar çalışma imkanım oldu. Ve bundan son derece mutluyum. Gece sabaha karşı saat 2'de uzun uzun oturulur tartışılırdı. Devlet adamlığının ne olduğunu gösteren kişilerdendi. Devletin bütün bilgilerine hakimdi.

Devleti yöneten birisi. Aynı zamanda devlette çalışmış, planlamaların ne olan, devlet harcamalarını bilen, devletin rakamlarına hakim birisi.

Baaşbakanlık konutunda da uzun süreler birlikte çalıştık. İkinci kata çıkardık dar bir merdivenden. İkinci katta çalışma odası vardı. Dar bir masanın etrafına konuşlanırdık o başına otururdu.

Merdivenlerden çıkarken Gırgır Drgisinin karikatürleri çerçevelenip asılıydı.Derdi ki ben bunları gelen yabancı heyetlere gösteriyorum. Bizimülkemizde demokrasi var, beni en sert şekildeeleştiriyorlar.

Siyasetteki hoşgörüyü anlatıyorum diyordu. Böyle birinsanın aktardığı kültür vardı. Siyaaset insanın nasıl eleştirildiği, eleştirileri nasıl hoşgörü ile karşılaması gerektiğini anlatırdı. O siyaset anlayışından bugünkü anlayışa bakın. O zaman gergin, kavga eden bir toplumyoktu.

Liderler düşüncelerini söylerdi, arada esprileryapılırdı. Bugün farklı bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Daha ileriye gideceğimize demokrasi kültürü olarak geriye giden Türkiye gerçeği ilekarşı karşıyayız.

Sadri ALışık; hepimiz, bizimkuşağımız Sadri Alışık'ı iyi biliriz. Fakirin hakkını arayan, mahkemede kkendini savunurken bazen ağlayan bazen gülen bizi güldüren, sevindiren, üzen, pek çok öyküyü, hikayeyi ondan öğrendik. O halkın yanında birsanatçı, haklkın haklarını savunan, yoksulun yanında duran bir sanatçı. Rolleriylegönlümüze tahtkuran bir insandı. Çocuklarımız bunları bilmeli.Turgut Özal'ı da Sadri Alışık'ı da unutturmayacağız.

Unutturmayacak olan kimler;Asıl sormamız gereken soru budur? Kendi yakın tarihinden habersiz olan öylesiyasetçiler var ki bazen şaşırırsınız. Çok şükür bu ülkede CHP var, CHP'li belediye başkanları var. Onlar tarihimizin, sanat dünyamızın önemli insanlarını yaşatmak için ya kreş açıyorlar, ya bir kültür merkezi yapıyorlar. Ve biz bu isimleri yaşatıyoruz. Ne adına; geçmişten geleceğğe devredeceğimiz kültür, güzellikler, sanat adına bunları yapıyoruz.

Hepinizin huzurunda belediye başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Böyle bir kültür alanında vekreşte bizi buluşturduğu için. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum sizler de geldiğiniz bütün bu sevince ortak olduğunuz için.

Etiketler
Turgut Özal