HDP mitinglere hazırlanıyor

Üç büyükşehir belediyesine el konulan HDP, 'topyekun' mücadele etme kararını uyguluyor.

HDP mitinglere hazırlanıyor

Üç büyükşehir belediyesine el konulan HDP, 'topyekun' mücadele etme kararını uyguluyor. Partinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaplan, "Kayyumları yargıya taşıyoruz, karara itiraz edeceğiz" dedi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanan HDP'de "partinin itibarsızlaştırılma çalışmalarına ve kayyumlara karşı" topyekun mücadele kararı uygulanmaya devam ediyor.

Başta milletvekilleri ve belediye başkanları olmak üzere tüm parti üyelerinin HDP'ye karşı yapılan suçlamalara karşı "ses çıkarmasını" isteyen parti yönetimi birçok eylem ve etkinlik planladı. 31 Mart öncesinde kayyum atanan belediyelerde de "yeniden kayyum" söylentisinin yoğunlaştığı tespitini yapan HDP yönetimi, böyle bir ihtimale önceden tepki vermek için de büyük mitingler planlıyor. Mitinglerin yanı sıra sokak eylemleri de planlanan etkinlikler arasında yer alıyor. Özellikle Mardin'in Kızıltepe ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde kayyum döneminde yöneticilik yapan bazı idarecilerin, "Yakın zamanda yeniden oradayız" dediği öğrenildi.

BÖLGEDE MİTİNG BATI’DA EYLEM

Bölge illerinde miting ve sokak eylemleri planlayan HDP yönetimi, bu eylemleri batı illerine de taşıyacak. Milletvekilleri ile İzmir, İstanbul ve Ankara gibi yerlerde oturma eylemi yapma kararı alan HDP, bu eylemlerde Diyarbakır'da HDP binası yanında yapılan oturma eylemlerine de açıklık getirmek istiyor. Ajans muhabirlerinin oturma eylemi yapan ailelerle yaptığı röportajda kullanılan, "Polisler çocuklarımız için HDP binası önünde eylem yapmamızı istedi" sözlerini tüm etkinliklerde hatırlatacak parti yönetimi, "Partinin itibarını yok etmek istiyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 2015 yılında yapılan düzenleme ile siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştığını hatırlatan HDP yönetimi, aileler ve kayyumlar yoluyla partinin hedef haline getirilmek istendiğine dikkati çekti.

İTİRAZ EDECEĞİZ

Gelişmeleri BirGün'e değerlendiren HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Salim Kaplan, "MYK toplantısında aldığımız kesintisiz eylem kararlarına yenileri eklendi" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın kayyum kararının idari bir karar olduğunu ve yargı yolunun açık olduğunu hatırlatan Kaplan, "Mahkeme nezdinde başvuru yapacağız ve kayyum kararlarının iptal edilmesini güçlü argümanlarımızla birlikte talep edeceğiz" diye konuştu.

Etiketler
HDP Miting