Kayyumlara karşı eylemler 8'inci gününde

Büyükşehir Belediyelerine yapılan kayyım atamalarına protestolar devam ediyor.

Kayyumlara karşı eylemler 8'inci gününde

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına tepkiler sürüyor.

Diyarbakır'da kayyım atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri 8'inci gününe girdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kayyım atamasından bu yana kapatılmış durumda. Belediye'ye çıkan tüm yollar kapalı. Cadde başlarında TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırılmış durumda.

HDP, belediyenin önü yasaklı olduğu için eylemi belediye karşısında bulunan Lise Caddesinde sürdürüyor. 8 gündür devam eden eylemler HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve halkın katılımı ile devam ediyor. Saat 11.00'da başlayan eyleme katılım her geçen gün artıyor.

Lise Caddesi’nde gerçekleştirilen oturma eylemi öncesi, eylemin yapılacağı nokta polisler tarafından abluka altına alındı.

Artı Gerçek'ten Remzi Budancir'in haberine göre, oturma eylemine HDP’li vekiller Garo Paylan, Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran, Musa Farisoğulları, Nimetullah Erdoğmuş, İmam Taşçıer, Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK Üyesi Beycan Taşkıran ile yurttaşlar katıldı.

Oturma eylemi zılgıt, sloganlar, stranlar ve ezgilerle devam ediyor.

Kayyıma karşı sloganlar atan kitle, eylemini ıslık ve düdük çalarak sürdürüyor.