Kayyum, misafirlerine bakın ne hediye almış!

Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın önceki kayyımlık döneminde yaptığı harcamalar tartışma konusuydu. Yeni ortaya çıkan belgelere göre ise tek bir firmadan 600 bin liralık gümüş ve hediye alınmış.

Kayyum, misafirlerine bakın ne hediye almış!

Mardin’de belediye başkanlığı ikinci kez Ahmet Türk’ün elinden alındı ve yerine bir kez daha Mardin Valisi Mustafa Yaman atandı.

Oysa Ahmet Türk, Yaman’ın kasada 93 milyon TL ile aldığı belediyeyi 620 milyon TL borçla teslim ettiğini öne sürmüştü. Türk, geçtiğimiz günlerde de belediye kasasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hediye alındığı öne sürmüş ve “Bende faturası var. 136 bin 944 liralık. Ben Cumhurbaşkanı’nın böyle bir hediye aldığına inanmıyorum” demişti.

Duvar'da yer alan habere göre, Mardin Belediyesinde kayyım döneminde yapılan harcamaların bir kısmı daha önce de belgeleriyle ortaya konmuş ve çok tartışılmıştı. Özellikle bakanların karşılanması ve kuruyemiş alımı için yapılan harcamaların yüksekliği dikkat çekmişti.

Belediye kasasından 2 aylık süre içerisinde “misafirlere ikram edilmek üzere çay, şeker, su, çikolata, kahve, çerez gibi malzeme alımı” için 235 bin 105 liralık alım yapılmış. Hulusi Akar’ın iki ziyareti için yapılan harcama ise 200 bin TLyi aşıyor.

Kayyum, misafirlerine bakın ne hediye almış! - Resim : 1

Eleştirilerin hedefindeki Mardin Valisi’nin bir kez daha kayyım olarak atanması ile tartışma bir kez daha gündeme geldi. Bu kez Mardin Belediyesi’nin ‘hediye’ alımı için yaptığı harcamalar tartışılmaya başladı. Belgelere göre, Mardin’de Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Fırat Telkari isimli firmadan bir çok kez alım yapılmış. Firma tarafından belediyeye kesilen 10 ayrı faturada yapılan harcama, 582 bin 618 TL’yi buluyor.

Kayyum, misafirlerine bakın ne hediye almış! - Resim : 2

Etiketler
Mardin