AKP: Bakanlık müdahil olacak, en yüksek ceza temennimiz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Emine Bulut cinayetine ilişkin açıklama yaptı.

AKP: Bakanlık müdahil olacak, en yüksek ceza temennimiz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Emine Bulut cinayetine ilişkin açıklama yaptı.

Çelik, "Aile bakanlığımız harekete geçti. Evladımız psikologların gözetiminde tanıdıklarının yanında. Bakanlığımız konuya müdahil olacaktır. En yüksek cezayı alması hepimizin temennisi. Birilerinin ona yardım etmek yerine görüntüleri kaydetmesi de ele alınmalı. Bir insan hayatını kaybetmek yerine birileri görüntü almak işini nasıl yapıyor? Kadın cinayetleriyle ilgili üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Cumhurbaşkanımız bu konuda hassasiyetinin altını çizdi.

Üzerimize düşen ne varsa bu konuları hassasiyetle yerine getirdik. Bu büyük toplumsal bir yaradır. Çok şiddetli bir şekilde sarsılıyoruz. Medeni hayata sahip olan bir milletin asla kabul etmeyeceği eylemdir. Muhakkak surette üzerine hassasiyetle gideceğimiz eylemler. Şiddete başvuran şahısların toplumsal düzeyde bir duyarlıkla dışlanması, kültürel bir farkındalık oluşturulması, bilinç oluşturulması, direnç noktası oluşturulması bütün toplumun vazifesidir. Siyaset düzeyinde atılacak adımlar atılıyor, esas olarak toplum olarak bir tutum alışa dönüşmesidir. Burada sivil toplumun, eğitimin, belediyelerin üzerine düşen çok büyük işler vardır.

Özellikle sosyal medyada görüntülerin yayılması, çocukların bundan nasıl etkileneceğinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Vahşet görüntülerinin paylaşılması bir başka vahşettir.

Üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye hazırız, bu büyük bir toplumsal yaradır." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Emine Bulut Bakanlık Ömer Çelik