'HDP'den 'İmamoğlu intikamı' alınıyor'

Yarkadaş: "HDP'ye yönelik operasyonların bir gerekçesi de parti tabanının CHP'nin adaylarına oy vermesidir."

'HDP'den 'İmamoğlu intikamı' alınıyor'

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, "HDP 31 Mart'ta cesur davrandı ve partimizin adaylarına oy verdi. Şimdi aynı tavrı biz de göstermeli ve hukuksuzluklara karşı sesimizi yükseltmeliyiz" dedi.

Edremit Belediyesi Kitap Fuarı'nda düzenlenen panelde konuşan CHP'li Barış Yarkadaş, "Kayyımların hiçbir hukuki meşruiyeti yoktur. Haklarında mahkeme kararı olmayan belediye başkanları görevden alınamaz / uzaklaştırılamaz" ifadesini kullandı.

AKP - MHP bloku ile yandaş medyanın CHP'yi kayyım hukuksuzluğuna ses çıkarmaması için baskı altına almaya çalıştığını da vurgulayan Yarkadaş, "Alternatif medya mümkün mü?" başlıklı toplantıda şunları söyledi:

"AKP ve MHP hem 31 Mart, hem de 23 Haziran seçimleri öncesi, başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimiz CHP hakkında atılmadık iftira, söylenmedik yalan bırakmadı. Ancak halkımız AKP ile MHP'ye de onların yandaş medyasının yalanlarına da kulak asmadı. Her iki seçimde de MİLLET İttifakı'nın adaylarına oy verdi. CHP'nin İYİ PARTİ ile kurduğu ittifak ile o ittifakın adaylarına oy veren HDP seçmeninin katkıları sayesinde belediyeleri kazandık."

Yarkadaş konuşmasına şöyle devam etti:

"Seçimlerde de gördük ki; halk yandaş medyanın yalanlarına inanmıyor. Her türlü karalamaya rağmen, seçimleri kazanmamız bunun göstergesi... Bu bağlamda, HDP'ye yönelik kayyım operasyonunda da 'yandaş medya ne der?' diye düşünmeden haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliğe karşı çıkmalıyız. HDP seçmeni her türlü baskı ve karalamaya rağmen, Ankara, İstanbul, Antalya, Adana, Mersin, Ardahan ve daha birçok kentte cesurca davrandı ve bize oy verdi. Şimdi aynı cesareti bizler de göstermeli ve kayyım hukuksuzluğuna itiraz etmeliyiz. Unutmayalım ki; HDP'li belediyelere yönelik operasyonların sebeplerinden biri de HDP tabanının Ekrem İmamoğlu'na oy vermesidir. Bu operasyonlarla HDP'den intikam alınmaktadır. Kayyıma karşı çıkmak HDP'yi değil, hakkı, hukuku, adaleti ve anayasayı savunmaktır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da anayasaya uymak ve mahkeme kararlarını beklemek zorundadır."

Etiketler
HDP Operasyon