'Gelişmeler giderek daha kötü haberleri işaret ediyor'

Murat Yetkin, Suriye'degözlem noktasına giden TSK konvoyuna açılan ateşten sonra yaşananları değerlendirdi ve Türkiye'nin arada kaldığını yazdı.

'Gelişmeler giderek daha kötü haberleri işaret ediyor'

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Suriye'degözlem noktasına giden TSK konvoyuna açılan ateşten bugüne yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın "Üç sivil öldürüldü" duyurusunu hatırlatan Yetkin şunları söyledi:

Doğrusu bu duyuru ileride Türkiye’nin başına iş açabilecek türdendi, çünkü o üç sivili Feylak el-Şam örgütü militanları olduğu öne sürüldü ve yalanlanmadı da.

Feylak el-Şam, Suriye’deki Müslüman Kardeşlerin silahlı kolu olarak bilinen bir örgüt. PKK’yı terörist örgüt listesine almayan Rus hükümetine göreyse Müslüman Kardeşler terörist örgüt sayılıyor; Feylak el-Şam da Müslüman Kardeşlerin YPG’si gibi görülüyor.

...

Hem Lavrov, hem diğer Rus yetkililer neredeyse her iki günde bir Türkiye’ye yönelik olarak Astana Sürecindeki sözlere bağlı kalmanın öneminden söz eden duyurular yapıyorlar. Yani, Ruslar, Türkiye’yi sözünde durmayıp teröristlere yardımcı olmakla suçluyor.

...

Türkiye 2011’den bu yana içine daldığı Suriye iç savaşında giderek daha fazla ABD ile Rusya arasında kalıyor ve gelişmeler giderek daha kötü haberleri işaret ediyor. Türkiye bu siyasetten zarar görüyor. Zararın neresinden dönülse kârdır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli.

Yazının tamamı için tıklayın.

Etiketler
TSK Murat Yetkin Suriye Türkiye