Ayhan Bilgen ifade verdi: Belediye ile ilgili değil

Kars Belediye Başkanı HDP'li Ayhan Bilgen'in vekil olmadan önce attığı tweet suç unsuru sayıldı.

Ayhan Bilgen ifade verdi: Belediye ile ilgili değil

Savcılıkta ifade veren Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, ‘kayyım hazırlığı mı?’ sorusuna ‘Toplumsal tepki belirleyecek’ yanıtını verdi.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Kars Adliyesi’nde savcılığa ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekili olmadan önce sosyal medya paylaşımları nedeniyle Bilgen hakkında "örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatmış ve Bilgen’i ifadeye çağırmıştı.

Artı Gerçek'ten Derya Okatan'ın haberine göre, Kars Adliyesi’nde talimatla ifade veren Bilgen, soruşturmaya dair Artı Gerçek’e açıklama yaptı.

Soruşturma konusu olan paylaşımların 2014 yılına ait olduğunu ve tamamının Kürt sorunuyla ilgili olduğunu söyleyen Bilgen, ancak üzerinden çok uzun zaman geçtiğini ve kendisi adına açılmış başkaca hesaplar da olduğu için bu paylaşımların kendisine ait olup olmadığını hatırlamadığını kaydetti.

Bilgen, “İçeriğiyle ilgili düşüncelerimi paylaştım. Daha çok Kürt sorunuyla ilgili, çözüm süreciyle ilgili mesajlar. Teknik bir inceleme yapacaklar mı bilmiyorum” dedi.

SORUŞTURMALAR KAYYIM HAZIRLIĞI MI?

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca hakkında da İstanbul’da bir soruşturma başlatılmıştı. Evi basılan Alaca, savcılıkta ifade vermişti.

Kendisi ve Alaca hakkındaki soruşturmaların bir kayyım hazırlığı olup olmadığı sorusuna Bilgen, şu yanıtı verdi:

“Belediye ile ilgili bir soruşturma değil. Eşbaşkanımız Alaca da İstanbul’daki bir dosya ile ilgili ifade verdi. İlçelerde seçim çalışması yapan kişileri sormuşlar. (Kayyım atanıp atanmayacağını) Şu an itibariyle bilmiyoruz. Hukuki olarak hazırlık süreci mi işletiyorlar yoksa gündemlerinde yok mu bunu, bu üç şehirdeki uygulamanın toplumda nasıl karşılık bulduğu belirleyecek. Kabullenme ya da tepki gösterme konusundaki duyarlılığa göre hareket edileceğini düşünüyorum. Çünkü teknik olarak hukuki bir süreç işletilmiyor. Toplumsal tepki belirleyici olacaktır.”

Etiketler
Kars Ayhan Bilgen HDP