Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın saat 15.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın saat 15.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak.

Toplantıda Milli Savunma, İçişleri, Tarım ve Orman bakanları birer sunum yapacak. Toplantının öncelikli gündemi ise yurt içinde ve dışında terörle mücadele adımları olacak.

SAVUNMA, İÇİŞLERİ, ORMAN BAKANI SUNUMU VAR


Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 15.00'da başlayacak. Toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli birer sunum yapacak.


SURİYE VE IRAK'TAKİ GELİŞMELER ELE ALINACAK


Edinilen bilgiye göre, toplantıda öncelikli olarak yurt içi ve dışında devam eden terörle mücadele operasyonları ele alınacak. Hulusi Akar'ın Suriye ve Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlarla İdlib'te yaşanan son gelişmelere ilişkin sunum yapacak. Özellikle İdlib'te ateşkesin sağlanması için yürütülen çalışmaların ve son hava saldırısı sonrası yaşanan sürecin ele alınması bekleniyor. Akar'ın ABD ile çalışmaları devam eden güvenli bölge ve bu kapsamda kurulacak ortak harekat merkezi çalışmalarına ilişkin de bilgi vermesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'un da Suriye konusunda muhataplarıyla yaptığı görüşmelere ilişkin değerlendirmeler yapacağı belirtildi.


İçişleri Bakanı Soylu'nun ise Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine yönelik görevden uzaklaştırma kararlarına dair bilgi vereceği öğrenildi. Bakan Soylu ayrıca terörle mücadele kapsamında atılan ve atılması muhtemel adımlara ilişkin de bir sunum gerçekleştirecek.


Ve orman yangınları... Bakan Pakdemirli son dönemde üst üste yaşanan orman yangınları ve bu yangınlarla mücadele konusunda yapılanları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyelerine anlatacak.


Toplantıda ayrıca ekonomideki son gelişmelerin de ele alınması bekleniyor. Toplantıda ele alınan konu başlıklarını ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kamuoyuyla paylaşacak.

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Kabine