HDP'den kayyum kararı sonrası flaş hamle

HDP MYK, tüm milletvekillerini kayyum atanan üç ilde görevlendirdi.

HDP'den kayyum kararı sonrası flaş hamle

HDP MYK, tüm milletvekillerini kayyum atanan üç ilde görevlendirdi.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli de yarın Diyarbakır’da olacak, ardından Van ve Mardin’e gidecek.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının görevden alınmasının ardından olağanüstü toplandı.

“Demokratik zemini terk etmeyeceğiz, mutlaka hesabını soracağız” açıklaması yapılan toplantıda tüm milletvekillerinin de kayyum atanan üç ile gitmesi kararlaştırıldı.

Meclis’te 62 milletvekili bulunan HDP’nin aldığı karar sonrası Diyarbakır, Mardin ve Van’a gidecek olan milletvekilleri, burada değerlendirme toplantıları düzenleyecek.

Halkla bir araya gelecek milletvekilleri düzenlenen toplantılarla hem belediye başkanlarına destek verecek hem de bundan sonra izlenecek yol haritası üzerinde fikir alışverişinde bulunacak.

TEMELLİ İLK OLARAK DİYARBAKIR’A GİDİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli destek ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak yarın (20 Ağustos) Diyarbakır’ı ziyaret edecek.

Diyarbakır’daki görüşmelerinin ardından Temelli’nin sonraki durakları ise kayyum atanan diğer iller Mardin ve Van olacak.

PERVİN BULDAN İSTANBUL’DA OLACAK

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise yarın (20 Ağustos) saat 12.00’de HDP İstanbul İl Örgütü’nde kayyum atamalarına ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

Etiketler
HDP