Belediyeyi 1 milyar lira borçlandıran kayyum 'İş başındayız' dedi!

Daha önce Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde kayyum olan ve belediyeyi borçlandırmasıyla gündeme gelen Mardin Valisi Mustafa yaman yeniden kayyum olarak atandı.

Belediyeyi 1 milyar lira borçlandıran kayyum 'İş başındayız' dedi!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni 1 milyar liranın üzerinde borçlandıran vali Mustafa Yaman, yeniden kayyum olarak atandı.

Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Vali Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile aralarında bazı belediye çalışanlarının da yer aldığı bir grup tarafından karşılandı.

"Mardinimiz için yeniden işbaşındayız"

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından ise belediye başkanlığına atanan Yaman'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğrafı "Mardinimiz için yeniden işbaşındayız" mesajıyla paylaşıldı.

'ARTIK TERÖR ÖRGÜTÜNE PARA GİTMEYECEK'

Belediye Başkanlığı makamında tebrikleri kabul eden Vali Yaman, burada yaptığı açıklamada, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla yeniden görevlendirildiğini belirtti.

Vali Yaman, "Daha önce de geldiğimizde vatandaşlarımıza 'Sizin için çalışacağız.' demiştik. Bundan sonra da öncelikle kadınlar, gençler, öğrenciler ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 850 bin Mardinlinin tamamına hizmet edeceğiz. Artık terör örgütüne para gitmeyecek, milletimiz için harcanacak.

Yeni dönemle ilgili başlayan çalışmalarda, genç istihdamının desteklenmesine yönelik altyapıyı hazırlamak, mesleki eğitim kurslarının sayısının arttırmak, spor, sanat, kültür turizm alanında belediye hizmetlerini geliştirmek ve çevreye duyarlı belediyecilik ön planda tutulacağız" dedi.

ASKERİ HELİKOPTERLE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Vali Yaman'ın görevden başlamadan önce belediye yerleşkesi, bomba arama köpekleri ile arandı. Çevik kuvvet ekipleri ile TOMA araçlarının hazır bekletildiği belediye ana kapısındaki giriş ve çıkışlar kurum araçları hariç bütün özel araçlara kapatılırken, işlemlerini yapmak üzere gelenler ise aramadan geçildi.

Sabahın erken saatlerinden beri askeri bir helikopterle belediye bölgesinde havada güvenlik önlemi alındı.

İşte Mustafa Yaman'ın kayyumluk bilançosu

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu Vali Mustafa Yaman da, belediyeyi 1 milyar TL’nin üzerinde borçlandırdığı, kentte ağırlanan AKP’li milletvekilleri, yöneticiler ve bakanlar için belediye bütçesinden, "yemek bedeli" olarak toplamda 1 milyon 436 bin 345 TL özel kalem harcaması yaptığı açığa çıkmıştı.

Kuruyemiş ve kahve alımı için ödenen miktar, söz konusu harcamaların en dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı. Kayyum yönetimi, Ocak ayında 34 bin 550 TL, Şubat’ta 73 bin 900 TL ve Mart’ta 56 bin 100 TL olmak üzere toplamda 164 bin 550 TL’ye sadece kuruyemiş ve kahve alımı yaptı. 3 kalem şeklinde faturalandırılan harcamalar, "yemek bedeli" olarak kayıt altına alındı. "Ağırlanan" kişilerin kim olduğuna dair ise herhangi bir bilgiye yer verilmemişti.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin HDP yönetimine geçmesinin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında belediyenin borcunu açıklayan Ahmet Türk, MARSU'nun borcuna değinmiş, "Tüm gelirlerini toplasak 6 milyon TL geliri olan bir yerde karşımıza 620 milyon borç çıkıyor" demişti. Türk, kayyum döneminde belediyenin 63 milyon olan borcunun da 406 milyona çıktığını, MARSU ile birlikte toplam borcun 1 milyar TL'yi aştığını belirtmişti.

Mardin Valisi Mustafa Yaman ikinci kez İçişleri Bakanlığı kararıyla Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanmış oldu. Yaman’ın yaklaşık üç yıl yönettiği belediyede arkasında yüksek bir borç miktarı bırakmıştı.

Etiketler
Mardin