Abdulkadir Selvi: Erdoğan'ın 'yeni parti' stratejisi belli oldu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın yeni parti kuranları "ümmeti bölmekle ve davaya ihanet"le suçlayacağını yazdı.

Abdulkadir Selvi: Erdoğan'ın 'yeni parti' stratejisi belli oldu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin Abdullah Gül - Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı söylenen partiler karşısında zor durumda kalacağını yazdı.

"Erdoğan durumun farkında" diyen Selvi, "AK Parti 18. yaşında iki sorunla karşı karşıya; 1- Yeni partilerin doğum sancısı. 2- Yeni bir söylem, yeni bir siyaset üretme ihtiyacı" ifadelerini kullandı.

Selvi, "Erdoğan, kurulacak olan yeni partilerle mücadeleyi seçecek. Bu belli oldu. Rize’den başlayıp Konya ve Kayseri ile devam edecek olan teşekkür gezilerinde yeni parti kuracaklara yönelik mesajlarını sertleştirecek. Onları, ümmeti bölmekle ve davaya ihanetle suçlayacak" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin 19 Ağustos 2019 tarihli "Erdoğan’a karşı Erdoğan taktiğiyle" başlığı ile yayımlanan yazısında ilgili kısım şöyle;

Şimdiye kadar AK Parti’nin alternatifi yoktu. Artık alternatif var. İstanbul seçimlerinde bunun ne olduğunu gördük. Muhalefet birleşip bir alternatif oluşturabiliyor. 2023 seçimlerine bir de bu gözle bakmakta fayda var. Bu arada Erdoğan, kurulacak olan yeni partilerle mücadeleyi seçecek. Bu belli oldu.

AK Partililerle bayramlaşma mesajında, “Birçok ayrılıklar, şunlar bunlar vesaire gibi kampanyalar içerisine girenler olabilir. Kardeşliğimizi böldürtmeyeceğiz”demişti. Rize’den başlayıp Konya ve Kayseri ile devam edecek olan teşekkür gezilerinde yeni parti kuracaklara yönelik mesajlarını sertleştirecek. Onları, ümmeti bölmekle ve davaya ihanetle suçlayacak.

Abdullah Gül ile Ali Babacan’ın ise Erdoğan’a karşı ince bir stratejiyle hareket edeceği söyleniyor. Bu konuda temel bir tercihte bulunmuşlar. Erdoğan’la mücadeleye girmeyecekler. Erdoğan’ın Erbakan’a karşı uyguladığı stratejiyi onlar da Erdoğan’a karşı uygulayacaklar: Erdoğan’ı eleştirmeden Erdoğan’la mücadele etmek.

Yazının devamını okumak için tıklayın

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet