Görevden uzaklaştırılan Adnan Selçuk Mızraklı: Bir darbe durumudur!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, görevden alınması hakkında açıklama yaptı.

Görevden uzaklaştırılan Adnan Selçuk Mızraklı: Bir darbe durumudur!

Sosyal medyada görevden alındığına ilişkin haberlerin yayılması sonrası BBC Türkçe'ye konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, seçmen iradesinin bütün değerlerin üzerinde olduğunu söyledi.

"Burada çok farklı bir niyet var. Bu, Türkiye'deki siyaset ikliminin başka bir yere evriltilmesi, bundan sonraki siyasetin aritmetiğinden tutun ruhuna kadar, Türkiye'deki demokrasi değerlerine kadar, temsili bütün mekanizmalara olan güveni sarsacak bir darbe durumudur" diyen Mızraklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna sadece görevden alma olarak bakmamak gerek. Orada üç büyük il tarif ediyor. Ama ortaya çıkan durumun gerek parlamento düzeyinde seçilmişler açısından güçlü yansımaları olacak, gerekse de yerellerde seçilmişler açısından ciddi sonuçları olacak.

"Türkiye bundan sonra başka bir Türkiye olarak yoluna devam eder. Artık demokrasi çıtası itibariyle bir kat daha aşağıya düşmüş bir yerden devam eder."

Belediye binasında bu gelişmeler yaşanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı'nın evinin önünde de haraketlilik arttı, korumaları evin önünde toplandı.

Kısa süre sonra da saat 06.15'te Başkan Mızraklı HDP İl Başkanlığı'na gitmek üzere korumalarıyla birlikte evden ayrıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mızrak, parti binasında yöneticilerle bir araya geldi. Başkan mızrak, burada partililerle yapılan görüşmenin ardından topluca belediye binasına gitmek üzere parti binasından ayrıldı. Belediye binasına gelen Başkan Mızraklı, polis yetkilileriyle görüştükten sonra eşyalarını almak üzere polis eşliğinde binaya girdi. Başkan Mızraklı, yaklaşık 15 dakika sonra binadan ayrıldı.

16 NİSAN'DA MAZBATASINI ALDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı 24 Haziran 2018 seçiminde HDP'den meclise girdi. Milletvekili iken 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde aynı partiden Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup seçilen Mızraklı 16 Nisan'da mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Etiketler
Selçuk Mızraklı Diyarbakır