Kültür ve Turizm Bakanı'ndan 'Kuleli Askeri Lisesi' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuleli Askeri Lisesi'nin binasının satıldığı iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı'ndan 'Kuleli Askeri Lisesi' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, askeri liselerin kapatılmasından önce Kuleli Askeri Lisesi'nin yer aldığı İstanbul Çengelköy'deki binanın satıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Ersoy, iddiaları yalanladı.

İyi Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, eski Kuleli Askeri Lisesi binasının Araplara satıldığını iddia etmişti.

Twitter'dan yaptığı açıklamada Seymen, "Her şey haraç mezat! Kuleli Askeri Lisesi'nin binası Araplara satılmış. Milli manevi; paraya tahvil edilemeyen hiç bir şeyin kıymeti yok nazarlarında" ifadelerini kullanmıştı.

Konunun gündem olmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı da Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Ersoy, "İstanbul Çengelköy’de bulunan Kuleli Askeri Lisesi’nin satıldığına ilişkin, sosyal medya ve basına yansıyan haberler tamamen asılsızdır. Bakanlığımıza tahsisli olan bölümünde müze yapım çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Etiketler
Lise Mehmet Nuri Ersoy Turizm Mehmet Ersoy