CHP'li Erol'dan AKP'li Demirbağ'a sert tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AKP Elazığ milletvekili Zülfü Demirbağ'a tepki gösterdi.

CHP'li Erol'dan AKP'li Demirbağ'a sert tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, dün bayramlaşma dolayısıyla Palu’da bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın Palu seçimini, Kandil’deki eş başkanlık seçimi ile değerlendirmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ Elazığ’ın Palu ilçesine gitti. Hemşerileriyle bir araya gelen Demirbağ, 31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler Seçimlerinde Palu belediye başkanlığını kazanan Efraim Ünalan’ın mazbatasının geri alınması ile birlikte yönetimin eş başkanlık şeklinde yönetilebileceğini söyledi. Demirbağ'ın bunu Kandil’deki eş başkanlık sistemine benzetmesi tepkilere neden oldu. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kandil’deki eş başkanlık sisteminin Palu halkına saygısızlık olduğunu ifade etti.

Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın açıklamalarının yanlış olduğunu vurgulayan Milletvekili Erol, “Kandil’deki eş başkanlık sistemini örnek vererek Palu yerel seçimini değerlendirmeyi Palu ve Elazığ halkının milli ve manevi değerlerine saygısızlık olarak görüyorum. Sayın Zülfü Demirbağ’a bir hatırlatma yapmak isterim, daha geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütünün hain eylemiyle, Elazığlı bir evladımız şehit, iki evladımız ise gazi olmuştur. Milletvekilimizi şehitlerimize ve gazilerimize saygı duymaya davet ediyorum” diye konuştu.

Etiketler
Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Cumhuriyet Halk Partisi