Ravza Kavakçı'ya sert tepki: Kendinizi zeki, karşınızdakileri de aptal yerine koymaktan vazgeçin

Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur, İBB'de işe girdikten sonra ABD'ye gönderilen AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı skandalıyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Ravza Kavakçı'ya sert tepki: Kendinizi zeki, karşınızdakileri de aptal yerine koymaktan vazgeçin

Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur, İBB'de işe girdikten sonra ABD'ye gönderilen AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı skandalıyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Miyase İlknur'un "Sözde mühendislik ve vekillik yapan Kavakçı’ya sorular" başlıklı köşe yazısı şöyle:

"Gazetemizin hafta içinde AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın hâlâ İBB iştiraki Metro AŞ’nin kadrolu personeli olduğuna ilişkin manşetimiz epey ses getirdi. İBB’de kadrolu görünmesine karşın maaş alıp almadığı sorgulanan haberimize ilişkin Ravza Kavakçı sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Yanıtı aynen şöyle:

“Sözde habercilik yapan Cumhuriyet gazetesi yine şaşırtmadı. Yalan habere ‘iddia’ demiş, üzerinden algı üretiyor. Milletvekilliği öncesinde çalıştığım şirket Metro İstanbul doktora bursu sonrası mecburi hizmetimi milletvekilliği sonrası tamamlamam için 2015’te sözleşmemi askıya aldı. Miletvekilliği sonrasında maaş aldığım iftira ve yalandır. Haberi yapan ve yayımlayanlar anlaşılan İstanbul Belediyesi’ne ulaşamamışlar. Metro AŞ’nin ve İBB’nin telefonlarını veriyorum.”

Şimdi biz de sözde İBB’de mühendislik yapan ve milletvekiliği etik yasasına aykırı olarak kadrosu hâlâ Metro AŞ’de görünen bu sözde vekile birkaç söz söylemek ve bazı sorularak yöneltmek istiyoruz.

Sayın Kavakçı, siz İBB’ye bağlı Metro AŞ’de işe girdikten bir gün sonra ABD’ye doktora bursuna gönderiliyorsunuz. İnsan bir günde masasını, düzenini dahi kuramaz. İş arkadaşları ve amirleriyle bile tanışma fırsatını bulamadan doktora için yurtdışına gittiğinize göre siz İBB’de çalışmamış, sadece İBB’yi kendinize sponsor yapmışsınız.

Hiç mesai yaptınız mı?

2013’te doktoranızı tamamlayıp dönmüşsünüz ve maaşınızı almışsınız. Peki gerçekten doktora dönüşü İBB’de çalıştınız mı?

Merak ediyorum. İş arkadaşlarınız, aynı bölümde çalışan personel sizi bir gün bile iş başında görmemiş. Acaba iş başında çalışırken ya da birlikte görev yaptığınız personelle, ne bileyim bir fotoğraf kareniz var mıdır?

Bankamatik çalışanı mıydınız Metro AŞ’de, yoksa gerçekten mühendis olarak mesai yaptınız mı?

Sosyal medya hesabınızdan verdiğiniz yanıtta belediyenin ve şirketin numaralarını vererek “Haberi yapan ve yayımlayanlar anlaşılan İstanbul Belediyesi’ne ulaşamamışlar” diyorsunuz. Bu ne özgüven böyle. Yoksa İBB’den bazı kişilerle zımni bir anlaşmanız mı vardı durumunuzun ortaya çıkmayacağına dair. Merak etmeyin İBB’nin yönetimine de ulaşabilirim en alttaki çalışanlarına da... Nitekim elimde sizinle ilgili pek çok döküman ve evrak var. İBB cevap verse ne olur, vermese ne olur? Gerçeğin er geç günyüzüne çıkma huyu vardır.

“Sözleşmem milletvekilliğimden sonra askıya alındı” diyorsunuz. Kendinizi zeki, karşınızdakileri de aptal yerine koymaktan vazgeçiniz. Ne siz sandığınız kadar zeki ne bizler sandığınız kadar aptalız. Sözleşmesi askıya alınan bir personelin aktif çalışanlar listesinde ne işi var o halde? Sözleşmeniz dondurulmuş olsaydı isminiz karşısında bunun belirtilmiş olması gerekirdi. Nitekim askere gidenlerin durumu isminin karşısında belirtilmiş.

Maaş yoksa angaryadır

Aktif çalışanlar listesinde adı olan birinin maaş almaması diye bir durum olamaz. Bir personel hâlâ aktif çalışan olarak görünüyor ve maaş almıyorsa bu angaryaya girer ve angarya yasalarımıza göre suçtur. Mecburi hizmet borcunuzu neden milletvekili maaşınızla ödeme yolunu seçmiyor da daha dolambaçlı işlere girişiyorsunuz?

Yoksa maaşınız bursunuza mahsuben mi kesiliyor?

Eğer borcunuza mahsuben İBB’deki maaşınız kesiliyorsa bu maaş almadığınız anlamına gelmez.

Mecburi hizmetinizden kaynaklı borcunuz nedeniyle kadronuzun askıya alınması ve milletvekilliğinden sonra gelip İBB’de mühendis olarak çalışmaya gerçekten devam edeceğinize inanmamızı beklemiyorsunuz herhalde?

Vekil olmadan önce işe gelmeyen birinin eski milletvekili sıfatıyla gelip Metro AŞ’de mühendis olarak çalışması karizmasını çizdirmeyeceğini ikimiz de biliyoruz.

Diyelim ki, gerçekten milletvekilliğinden sonra gelip mühendis kadrosuyla çalışıp borcunuzu ödeyecektiniz. O zaman hadi İBB hakkında suç duyurusunda bulunun. Zira sizi hâlâ kadrolu olarak göstermişler ve aktif çalışanlar listesinde maaşınız, IBAN numaranız olduğu gibi duruyor.

Sayın Kavakçı, İBB’yi kendinize sponsor, devlet kurumlarını da ailenize arpalık olarak kullanmakta beis görmüyor olabilirsiniz ama gazeteciliğimize de laf söylemeniz için o makamları ablanızın türbanının altına saklanarak değil bileğinizin hakkıyla elde edeceksiniz. Bilmem anlatabildim mi?

Etiketler
Milletvekili