'Vekiller geçinemiyor' diyen Şentop'a CHP'den yanıt

'Vekiller geçinemiyor' diyen Şentop'a, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'dan yanıt geldi. Başarır, "Benim vatandaşımın açlık sınırında asgari ücret almasından utanç duyuyorum!" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop önceki gün katıldığı bir televizyon programında ayda 22 bin TL maaş alan milletvekillerinin zor geçindiğini iddia ederek, “Maddi durumu olmadığı için aracı olmayan vekiller var, kira ödeyen vekiller var” diye yakındı.

Şentop'un tartışma yaratan bu açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'dan yanıt geldi. Başarır yaptığı yazılı açıklamasında, "CHP Meclis başkanı Sn. Şentop’un bu açıklaması bir milletvekili olarak beni üzmüştür. Ülkemizde asgari ücretin açlık sınırında olduğu, Emeklinin ay sonlarını getiremediği, İşçinin emeğinin değer görmediği, Köylünün, çiftçinin, üreticinin ürününün dalda kaldığı bir memleket manzarası ile karşı karşıyayken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un bu yaptığı bu açıklama üzüntü vericidir." dedi.

Başarır açıklamasının devamında şunları ifade etti;

Oysa ki; meclis başkanı olarak Sn. Şentop’un memleketin geldiği ekonomik durumdan ve mecliste çözülmeyi bekleyen ama bir türlü çözüme kavuşmayan sorunlardan rahatsızlık duyması gerekmektedir.

Emeklilikte taşa takılanlar,

Atanamayan Öğretmenler,

3600 ek gösterge bekleyenler,

Tutuklular, hükümlüler ve onların aileleri bizden çözüm beklerken; AKP ve MHP ortaklığının meclisi tatile götürmesinden rahatsızlık duyması ve kendisinin bu durumu sorgulaması gerekmektedir.

Konunun muhatabı bir milletvekili olarak söylemeliyim ki;

Benim vatandaşımın açlık sınırında asgari ücret almasından utanç duyuyorum!

Emekli dul ve yetimin aldığı maaştan utanç duyuyorum, emeklilerin aldığı üç kuruş paradan utanç duyuyorum!

Bunların yanında haksızlıklardan, hukuksuzluklardan, adam kayırmalardan, yandaşların zenginleştirilmesinden, adrese teslim ihalelerden, çift maaş alan bürokratlardan utanç duyuyorum.

Ben meclis başkanından beklerdim ki ülkede kanayan yara haline gelen sorunların çözümünü dile getirsin, maalesef ki yine saray anlayışının hüküm sürdüğü meclis çatısı altında da halka 1100 odalı saraydan bakan bu iktidar anlayışı hüküm sürmekte ve halkın sorunları yine gündeme gelmemektedir.

Bizler yine mücadele etmekten halkın sorunlarını dile getirmekten geri durmayacağız saray anlayışına inat vatandaşın yanında duracağız ve halkın iktidarını kurmak adına hep birlikte mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Etiketler
Ali Mahir Başarır Asgari Ücret Milletvekili