Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de tartışma yaratan başkana talimat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de tartışma yaratan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ı aradı.

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de tartışma yaratan başkana talimat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyede ait şirkette müdür olması ve maaşı üzerine çıkan tartışmaların ardından Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan'ı arayarak “huzur hakkından” vazgeçmesini ve bu yönde bir açıklama yapmasını istedi.

Kılıçdaroğlu’nun, ABD ile yaşanan “S-400” ve “F-35” gerilimine ilişkin olarak, “Dış politikada ciddi anlamda bir savrulma içerisindeyiz. Dış politikanın ortak akılla ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Türkiye’nin güvenliği için ihtiyacı varsa S-400 alınabilir ama bu Rusya’ya bağımlılık halinde olmamalı” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre Kılıçdaroğlu, dünkü MYK toplantısında “yaz tatili” uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun, “Yaz tatili geldi ama çok fazla tatil moduna girmeyelim. Gideceğiniz yerlerde, CHP’li olmayan kesimlerle demokrasiyi güçlendirme adına diyalogları geliştirin” ifadelerini kullandığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU ARADI

İzmir’in Karaburun ilçesi Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın belediye şirketine müdür olarak atanması tartışmanda, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ı arayarak şirketten alacağı “huzur hakkından” vazgeçmesini ve bu yönde bir açıklama yapmasını istediği öğrenildi.

Erdoğan’ın da Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine “huzur hakkı” almayacağı belirtildi.

Etiketler
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan İzmir Kemal Kılıçdaroğlu