Muharrem İnce'den hükümete Ecevit ve Erbakan hatırlatmalı dış politika mesajı

CHP'li Muharrem İnce, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Muharrem İnce'den hükümete Ecevit ve Erbakan hatırlatmalı dış politika mesajı

CHP'nin 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Muharrem İnce'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklama şöyle:

#kıbrısbarışharekatı sonuçları itibarıyla adı gibi Ada’ya barışı getiren bir harekat olmuştur. O günden bugüne Ada’da herkesin mal ve can güvenliğiyle ilgili ciddi bir sorun yaşanmamıştır.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın en önemli tarafı Türkiye’nin dışarıdan hiçbir şekilde yardım almadığı, tersine yaptırımlara muhatap olduğu koşullarda dönemin Başbakanı Ecevit’in ve yardımcısı Erbakan’ın içeride tam bir birlik ruhu yaratıp öyle gerçekleştirilmiş olmasıdır.

Bu özelliği nedeniyle Kıbrıs Barış Harekatı milli politikanın ne olduğu ve nasıl ele alınması gerektiğinin tüm derslerini içermektedir.

Şu anda Kıbrıs ve etrafında yaşamakta olduğumuz sorunu Barış Harekatı öncesinde Ecevit ve Erbakan’ın izlediği politikayla karşılaştırdığımızda nelerin yapılmadığı hemen görülmektedir.

Dış politika, içerideki birlikteliğe dayanmadığı sürece başarılı olamaz. Kıbrıs Barış Harekatı’nda Ecevit, Erbakan ve dönemin diğer siyasi liderleri bize bunu gösterdiler. Onlara bir kez daha saygılarımı sunuyorum.

Muharrem İnce'den hükümete Ecevit ve Erbakan hatırlatmalı dış politika mesajı - Resim : 1

Etiketler
Kıbrıs Muharrem İnce