'Gitse Fethullah, gelir Methullah'

Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen, bugünkü köşesinde "Gitse Fethullah, gelir Methullah" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

'Gitse Fethullah, gelir Methullah'

Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen, bugünkü köşesinde "Gitse Fethullah, gelir Methullah" başlıklı bir yazı kaleme alarak, FETÖ'nün boşluğunun başka cemaat ve tarikatlarla doldurulmaya çalışıldığını öne sürdü.

Sirmen'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

... 15 Temmuz darbe girişimi, taraflardan treni kaçırmakta olduğu izlenimine kapılanının aceleye getirilmiş atılımıydı. İktidar darbeyi hain olarak niteledi. Laik Cumhuriyetin yandaşları açısından ise hainlik açısından tarafların ikisi arasında herhangi bir fark yoktu. Tek mesele ümmete dönüştürülmüş milletin egemenliğini kimin elinde tutacağıydı.

Çatışma acımasız oldu. Fethullah Bey ile Tayyip Bey birbirlerini tasfiyeye girişmişlerdi. Ama kim nasıl tasfiye edilecekti?.. Tayyip Bey’in adamlarının çoğu, aynı zamanda Fethullah Bey’in adamlarıydılar. Zorluk bir türlü aşılamıyor, FETÖ’ye terfi ettirilmiş olan Fethullah Bey’in örgütü ile mücadele doğru dürüst yapılamıyordu. Yapılamaz da, AKP eliyle FETÖ’yle mücadele, “İngiliz Muhipleri” aracılığıyla Kurtuluş Savaşı vermek gibi imkânsızdır.

FETÖ ile mücadele, laiklik mücadelesinin aydınlanma savaşımının, demokrasi kavgasının ayrılmaz bir parçası olduğu zaman başarıya ulaşabilir. Asıl amacı, milleti ümmete çevirme olan davanın erleri arasında ayırım yapılamaz.

FETÖ’yü engellemek için başka cemaatlerle ittifak arandığında da yine ümmet yandaşlarıyla kol kola yürünmesi zorunluluğu değişmeyecektir. Bu durumda ne fark eder ki? Yani “gitse Fethullah, gelir Methullah” durumları...