'Belediyenin borcunu esnafın boğazına çökerek mi kapatacaksınız?'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, taksici esnafının sorunlarını TBMM’de gündeme taşıdı.

'Belediyenin borcunu esnafın boğazına çökerek mi kapatacaksınız?'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, taksici esnafının sorunlarını TBMM’de
gündeme taşıdı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin belge ücretini 3 katına çıkarmasına tepki gösteren Arık, Büyükşehir Belediyesi’ne, “80 lirayı ödemekte zorlanan esnaf 225 lirayı nasıl ödeyecek. Yoksa iki katrilyon belediyenin borcunu esnafın boğazına çökerek mi kapatmayı düşünüyorsunuz?” diye seslendi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bu kez de Kayseri’de faaliyet gösteren taksici esnafının sorunlarını dile getirdi.

Esnafın Büyükşehir Belediyesi’nin uygulaması nedeniyle mağdur edildiğini belirten Arık, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Kayseri’de ticari taksi esnafı evlerine helalinden ekmek götürmek istiyor ama bin bir zorlukla karşılaşıyor.

Kayseri’de ticari taksiler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Ticari Taksi İzin Belgesi almak zorunda. Esnaf bu belge için geçen yıl 80 lira ödedi. Esnaf bu ücreti ödeyemeyince bu süre yerel seçimlere kadar uzatıldı. Belediye seçimleri geçince de 80 liralık belgenin ücreti 225 liraya çıkartıldı.

80 liralık ücret hangi gerekçe ile 3 katına çıkardınız. 80 lirayı ödemekte zorlanan esnaf 225 lirayı nasıl ödeyecek. Yoksa iki katrilyon belediyenin borcunu esnafın boğazına çökerek mi kapatmayı düşünüyorsunuz?

Taksici esnafının bir başka sorunu da korsan olarak çalışan İranlı ve Suriyeli taksiciler. Bizim esnafımızın boğazına çöken belediye bunlar için kılını kıpırdatmıyor, iyi mi?” diye konuştu.

Etiketler
Kayseri Milletvekili TBMM Çetin Arık