Devlet Bahçeli'nin MHP tüzüğünden haberi yok! İhraç edilebilir...

Kastamonu'da halka hitap eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Eski sisteme dönelim' diyenlerin FETÖ ile irtibatlı olduğunu söyledi. Ancak MHP'nin halen yürürlükte olan parti tüzüğüne göre parlamenter sistemin sürdürülmesi gerektiği savunuluyor.

Devlet Bahçeli'nin MHP tüzüğünden haberi yok! İhraç edilebilir...

Kastamonu'da halka hitap eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Eski sisteme dönelim' diyenlerin FETÖ ile irtibatlı olduğunu söyledi.

Ancak MHP'nin halen yürürlükte olan parti tüzüğüne göre parlamenter sistemin sürdürülmesi gerektiği savunuluyor.

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu Belediyesi hizmet binası önünde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında sistem tartışmalarına da değinen Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ülkemizin gelecek umududur, milli güvenlik ve beka sorunlarına yegane çözüm ve çaredir. 'Eski sisteme dönelim' diyenlerin FETÖ'yle irtibat ve iltisakları vardır. Eski sistemden medet umanların PKK'ya diyet borçları bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, parlamenter sistemi savunanları 'FETÖ ile irtibat ve iltisakları' olduğunu iddia ederken, partinin resmi internet sitesinde yer alan mevcut tüzükte parlamenter sistemin önemi vurgulanıyor.

Tüzüğün 18. sayfasında "Demokrasi ve hukukun üstünlüğü" başlığı altında MHP'nin parlamenter rejimin gereğine inandığı belirtiliyor. Parti tüzüğünün 18. maddesi şu şekilde:

"Milliyetçi Hareket Partisi, hukukun üstünlüğünü esas alan, çok partili, demokratik ve hür parlâmenter rejim içinde siyasi faaliyetlerin yürütülmesi gereğine, parlamenter demokrasilerde 19 egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğuna, siyasi iktidarların meşruiyetinin milli iradeye dayandığına, milli iradenin tecelli ettiği yegâne merciin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğuna inanır. "

Devlet Bahçeli'nin MHP tüzüğünden haberi yok! İhraç edilebilir... - Resim : 2

Devlet Bahçeli'nin MHP tüzüğünden haberi yok! İhraç edilebilir... - Resim : 3

Bahçeli'nin parlamanter sistemle ilgili görüşleri parti tüzüğünde yer alan maddeler ile ters düştüğü görülüyor.

Devlet Bahçeli'nin MHP tüzüğünden haberi yok! İhraç edilebilir... - Resim : 4

Etiketler
Kastamonu FETÖ Devlet Bahçeli