Erdoğan: Binali Bey dava arkadaşımız, kenarda bırakmayız

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İBB adayı yapmak için Meclis Başkanlığı'ndan istifa ettirdiği Binali Yıldırım hakkında konuştu.

Erdoğan: Binali Bey dava arkadaşımız, kenarda bırakmayız

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BİNALİ BEY GİBİ YETİŞMİŞ VE KALİTELİ BİR ARKADAŞIMIZI KENARDA BIRAKMAYIZ"

SORU: Binali Yıldırım Bey'le ilgili bir tasarrufunuz olacak mı?

Binali Bey benim yol arkadaşım, dava arkadaşım. Nerede, nasıl değerlendirme hususu olacaksa bunların da yapı içindeki gelişmelere bakarak değerlendirmeleri yaparız. Ama benim bir dava ve yol arkadaşım olarak bu denli yetişmiş, kaliteli bir arkadaşımızı tabi ki kenarda bırakmak gibi bir şey düşünülemez.

"YENİ BİR GELİŞME VAR! İYİCE AÇIĞA KAVUŞTUKTAN SONRA KONUŞMAMIZ İSABETLİ OLACAK"

Soru: Geçtiğimiz günlerde Reyhanlı'da bir patlama meydana geldi. Bir terör örgüt bağlantısı tespitç edildi mi? Bizimle paylaşabileceğiniz herhangi bir bilgi var mı bu olayla ilgili?

Reyhanlı olayında boyutları itibarıyla bir defa o üç kişinin ölüm olayı var. Daha sonra bunun takibinde de bazı gelişmeler oldu. Hatta ardından Mihraç Ural olayı oldu. Bütün bu gelişmelerle birlikte yeni bir gelişme daha var.

Dolayısıyla gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığımız gerek Silahlı Kuvvetlerimiz şu anda yakın süreç içerisinde bu olayların takibini yapıyor. İyice açıklığa kavuştuktan sonra bunları konuşmamız daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum.

Etiketler
Binali Yıldırım Recep Tayyip Erdoğan