Erdoğan'dan 'yeni parti' açıklaması: Ümmeti parçalamaya hakkınız yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti kurma hazırlığında olan Gül, Babacan ve Davutoğlu hakkında ilk kez konuşurken sert eleştirilerde bulundu.

Erdoğan'dan 'yeni parti' açıklaması: Ümmeti parçalamaya hakkınız yok

Bosna dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan’ın çok konuşulacak tarihi açıklamaları özetle şu şekilde:

Dava terk edilmez. Ali Bey, AK Parti içinde belki de Türkiye’de en genç yaşta bakanlık görevlerine gelen biridir. Başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın, Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum.

Bütün bunlarla beraber yola çıkarken her şey iyi, güzel ama Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır.

İSİMLERİNİ SORSAM HATIRLAR MISINIZ

Şimdi Ali Bey de hemen rahatlıkla istifasını vermiştir, hayırlısı olsun. Partimizden bu şekilde ayrılanlar daha önce de olmuştu. Hatta grup kuracak milletvekiliyle ayrılanlar olmuştu. Bu isimler kimlerdi diye sorsam acaba hatırlar mısınız? 17-18 kişi başkalarını da kattılar ve grubu kurdular. Olsa olsa bir Erkan Bey’i hatırlarsınız ama diğerlerini herhalde hatırlamazsınız. Şimdi bu gerçekler ortada.

BUNLARA KIRGINLIK OLMAYACAK DA KİME OLACAK

(Babacan, Davutoğlu ve Gül’e kırgınlığınız var mı?) Bu soru sorulur mu Allah aşkına… Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak? Ama biz baldıran zehrini içerek hep sabrettik ve aleyhte konuşmadık.

Belediye başkanlığı seçiminde İstanbul’da olanlar çıkıp da Binali Bey’le ilgili bir tane olumlu ifade kullanmadılar. Referandumda bakıyorsunuz hayır oyu kullandılar. Herkesin yaptığı yanına. Başka hiçbir şey yok.

Etiketler