Kılıçdaroğlu: SETA raporu medya tarihimizin yüz karasıdır!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu: SETA raporu medya tarihimizin yüz karasıdır!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Geçtiğimiz haftasonu yayımlanan SETA'nın skandal "fişleme" raporunu eleştiren Kılıçdaroğlu, "Böyle bir rapora ihtiyaç var mıydı? Neden ihtiyaç duyuldu? Saraydan sipariş mi oldu? SETA'nın araştıracağı başka hiçbir konu yok muydu?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Türkiye'de değişimin adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Kimsenin ötekileştirilmesini istemedik. 82 milyonu kucaklayacak bir iktidara ihtiyacımız var. Çiftçinin, emeklinin, esnafın derdi var. Bunları çözme kapasitesine sahibiz. Yeter ki siyaseti zenginleşme aracı olarak kullanmayın. İnsana hizmet istiyoruz, birilerinin cebine değil vatandaşa hizmet etmek istiyoruz.

Srebrenitsa Katliamı

Bizim gibi düşünmeyen insanlara da saygı göstermemiz gerekiyor. İnsana dünyanın her yerinde sevgi ve saygıyla yaklaşmalıyız. Katliam yapmak, etnik kimliğe düşmanlık beslemek insanlıkla bağdaşmaz. Srebrenitsa 21. yüzyılın en büyük ayıplarından birisidir. Srebrenitsa'yı unutmamız gerekiyor.

Çorlu Tren Faciası

8 Temmuz 2018'de Çorlu Tren faciasını yaşadık. 25 vatandaşımız hayatını kaybetti. Aileler sadece adalet istiyorlar. Duruşma günü geldi, biber gazları, polis copları... Ne yapıyorsunuz siz? Zaten bu aileler acılı. Arzu ettikleri sadece adalet. Biber gazlarını sıkarak insanları adalet arayışından vazgeçiremezsiniz. Biz bu olayın takipçisi olacağız. Ölen çocuklar için, adalet için... Hak arayan insanlar için.

Bu afet beklenen bir şeydi. Meteoroloji yağış için uyarmıştı. Önlem alan olmadı. Bütün belgeleri raporlaştırdık. Meclis'te araştıralım dedik. AK Partili ve MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, Çorlu Tren faciasının araştırılmasını istedik. Kavga, intikam istemedik. Bir daha benzer olaylar olmasın, önlem alalım dedik. AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla bu önerge reddedildi. Yazıklar olsun. Meclis'in görevi nedir? 25 kişi hayatını kaybetti. Hangi ihmallerin sonucu bu insanlar yaşamını yitirdi? Meclis bunu araştırmayacak da ne yapacak?

SETA'NIN SKANDAL RAPORU

Bu rapor medya tarihimizin yüz karasıdır. Bu rapor fişlemedir. Siz gazeteciyi ötekileştirirseniz doğru haberi nereden alacağız? SETA iktidardan beslenen bir kuruluştur. İktidar ne isterse onu yazanlara ben gazeteci demiyorum. Gazeteci vatandaşın gözü, kulağı, sesidir. Medyanın yüzde 95'ini kontrol altına aldılar.

Böyle bir rapora ihtiyaç var mıydı? Neden ihtiyaç duyuldu? Saraydan sipariş mi oldu? SETA'nın araştıracağı başka hiçbir konu yok muydu?

Bu gazeteciler neden kendi gazetelerinde çalışamadılar? Bunları araştırdılar mı? Hayır. SETA, bir düşünce kuruluşu değildir, iktidarın borazanlığını yapan bir kuruluştur. Cebini dolduran, iktidarın şakşakçılığını yapan bir sivil toplum kuruluşu. Bunlar belli çevrelerin talepleri çerçevesinde rapor yazan kuruluşlardır, sivil toplum falan değil.

EKONOMİ

Üreten bir ülke güçlü bir ülkedir. Hiç aklınıza gelir miydi bir gün patates ve soğan ithal edeceğimiz. Emin olun benim aklımın köşesinden geçmezdi. 32 milyon dolar ödendi mayıs ayına kadar. Bizim çiftçimize verilseydi o para bütün ülkeyi patatese boğarlardı. Türkiye'de toprak mı bitti, çiftçi mi yok, traktör mü kalmadı? Hepsi var, ama bir şey eksik... Namuslu siyaset eksik. İnsanını düşünen siyaset eksik.

Ekonomiyi tefecilere teslime ettiler. Ne oldu da Türkiye 160 milyar faiz ödedi? Bu para Türkiye'de harcansaydı işsizlik ne olurdu? Evlerde huzur, bereket olurdu. Biz faize karşıyız diyorlardı, sen onu benim külahıma anlat. 160 milyar dolar faizi bu milletin 82 milyon vatandaşı ödedi. Su içerken, mama alırken, bulaşık yıkarken vergi ödüyorsunuz. Eliniz titremedi mi bu faizi öderken?

Etiketler
SETA fişleme raporu Kemal Kılıçdaroğlu