Ekrem İmamoğlu Er Meydanı’nda

Er Meydanı’nda güreşleri izlemek için kente gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırkpınar ağalık koç ihalesi öncesi protokol kapısından giriş yaptı.

Ekrem İmamoğlu Er Meydanı’nda

Er Meydanı’nda güreşleri izlemek için kente gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırkpınar ağalık koç ihalesi öncesi protokol kapısından giriş yaptı.

Ekrem İmamoğlu, 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin gerçekleştirildiği Sarayiçi Er Meydanı'nı girişinde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

Alkışlarla tribünlere gönderilen İmamoğlu, meydandaki izleyiciler tarafından da yine alkışlarla karşılandı.

İmamoğlu, protokol ve seyirci tribünlerinde yoğun ilgi gördü. Birçok vatandaş, güvenlik önlemlerine rağmen İmamoğlu'na ulaşarak fotoğraf çektirdi.

Güvenliklerin kendisine ulaşmaya çalışan bazı vatandaşlara engel olduğunu gören İmamoğlu, yerinden kalkarak duruma müdahale etti ve yurttaşlarla fotoğraf çektirdi.

Protokol tribününde İmamoğlu ile birlikte Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte birçok milletvekili yer aldı.

Protokol listesinde adı olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun güreşleri izlemeye gelmemesi dikkat çekti.

AĞA, ZAFERİNİ İMAMOĞLU'NA SARILARAK KUTLADI

İmamoğlu, Kırkpınar Ağalığı ihalesini de ilgiyle izledi.

Son 8 yılın Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, bu ihaleye de tek başına katıldı. Edirne Belediye Başkanı Gürkan, ağalık ihalesini Edirne'nin plaka numarası 22'ye gönderme yaparak 222 bin TL'den başlattı.

Köken olarak Trabzonlu olan Selim ise rakamı, 261 bin TL'ye çıkardı. Selim, tribünlerden gelen talepler üzerine rakamı önce 361'e, ardından 461'e, son olarak da 561'e çıkardı.

Bu sırada devreye İmamoğlu girdi ve Selim'e, Gürkan aracılığıyla, ''Benim için de arttırsın'' mesajı gönderdi. Bunun üzerine Selim, ihaleyi 661 bin TL'den alarak, üst üste 9'uncu kez Kırkpınar Ağası oldu. Bu şekilde 3'ncü kez Altın Kemer sahibi olan Selim, zaferini İmamoğlu ile sarılarak kutladı.

''2 TARİHİ BAŞKENT KURUMSAL İLİŞKİ KURACAK''

İmamoğlu, ağalık ihalesinin bitiminin ardından kameraların karşısına geçti ve ''Tarihi Kırkpınar çayırındayız. Sağ olsun Recep Gürkan Başkanımız, sürece kıymetli bir hizmet katarak özel bir noktaya da taşıdı. Osmanlı'nın 3 başkentinden birisi Edirne, birisi İstanbul. Buradaki değerleri beraber tartışıp, konuşup nasıl iş birliği yapabiliriz? Bunu bir vazife olarak görüyorum. Böylesi tarihi bir spor mücadelesinde, ata sporumuzun yüz yıllardır süregelen geleneğinin en özel anında olmak benim için onur, gurur.

Bundan sonraki buluşmalarda hem Edirne'ye hem ata sporumuz yağlı güreşe şunu müjdeleyelim ki, iş birliği yapacağız. Ben, elimden gelen katkıyı sunmaya çalışacağım İstanbul kenti adına. Bunu şahsi bir ilişkiden öte, bence 2 tarihi başkentin kurumsal ilişkisine dönük bir başlangıç olarak düşünüyoruz. İyi olan kazansın'' diye konuştu.

Etiketler
Mazbata 2 Ekrem İmamoğlu Kırkpınar