İBB Başkanı İmamoğlu: İstifa edenlerle temasımız oldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mesaisinin ikinci gününde vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu basının sorularını da yanıtladı.

İBB Başkanı İmamoğlu: İstifa edenlerle temasımız oldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mesaisinin ikinci gününde önce İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı Cağaloğlu'ndaki makamında ziyaret etti. Sonra Gülhane İstasyonu'ndan tramvaya binen İmamoğlu, vatandaşlarla beraber ayakta yolculuk yaptı.

İmamoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Bürokrasiden istifa edenlerle temasınız oldu mu?" sorusuna İmamoğlu, bugün için toplantı planladıklarını ancak hayata geçmediğini ifade etti. İmamoğlu şunları ifade etti;

Temasımız oldu. Bugün davet ettim. Bir kısmının izin aldığı ve şehir dışında olması gerektiği konusunda dönüş yapmışlar. Yoksa bu saatlerde kendileriyle toplantım olacaktı. Tahmin ediyorum ki, ya tamamı ya da büyük kısmı burada yok. Biz, davetimizi yaptık. İzin alma hakları vardır. Ona bir şey diyemem. İstifa eden de var. Bundan sonra bizi işimizi bakacağız. Nezaketimizi ve diyalog kurma konusundaki çabamızı göstermiş olduk. Arkadaşlarımız zaten görüşmüşlerdi, görüşmelerini devam edecekler. Kurumun hafızası burada. Biz onu muhafaza edeceğiz. Kurum içi hafızayı en üstü seviyede değerli kılacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İştiraklerle ilgili yönetim kurulunda olmalarına dönük. Elbette yenilikçi yönetim kadrolarımız var. Mevcut kadronun içinden değerlendireceğimiz insanlar da var. Dolayısıyla iştiraklerle ilgili de hem genel kurul çağrıları hem de oradaki yönetimlerin değiştirilmelerine dönük arkadaşlarım çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir kısım, genelgeyle ilgili sorun çıkar çıkmaz yorumları yapılıyor. Buna dair de hukukçu arkadaşlarımız devrede. Bir sorun yaşamayacağımızı düşünmüyorum. Çünkü biz kanuna uygun davranıyoruz ve o noktada yenilikçi, uzman, liyakati olan insanlarla iştiraklerimizde dev bir atılım yapma düşüncesindeyiz. Hem şeffaflığı hem gelirlerini artırıcı hem bazı iştiraklerimizin bugüne kadar hiç kullanmadığı yeteneklerini kullanarak çok ciddi anlamda yeni gelirler yaratıcı fikirler var. Bunların tamamını hayata geçireceğiz. Türkiye'nin en büyük kazançlarını elde edebilecek iştiraklere sahip olduğumuzun farkındayız. Avantajlarımızı vatandaşımızın lehine kullanacak bir kadromuz da buna hazır şekilde var. Hızlıca göreve başlamalarını bekliyorum.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Mesai