Ekrem İmamoğlu'ndan Anadolu Ajansı açıklaması: Hükümetin yetkilileri de güvenmesin

Ekrem İmamoğlu yayında 23 Haziran gecesi ve Anadolu Ajansı'na yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Anadolu Ajansı açıklaması: Hükümetin yetkilileri de güvenmesin

GERÇEK GÜNDEM - İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu oldu.

Ekrem İmamoğlu yayında 23 Haziran gecesi ve Anadolu Ajansı'na yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun konu hakkında açıklaması şöyle oldu:

31 Mart'la kıyaslanacak bir gün değildi her şeyden önce. Çünkü bir tarafta kaygılar, tereddütler, insanı ne yazık ki beklentilerinizi karşılamayan kurumlar hem de size ait kurumlar. Dolayısıyla bu ssefer daha tedbirliydik.

Kendi bilgi ağımızın yanı sıra, başka bağımsız ajansların bilgi sunması. Kamuoyunu aydınlatma konusunda hazırlıklıydı bütün Türkiye buna.

İstanbul yerel seçimi olmaktan çıkmıştı. Türkiye'nin demokrasisi için çok önemli bir gündü. Bunun sorumluluğunun hissedilmesi için elimizden geleni yapmıştık.

O gün yaptıklarımızın anlattıklarımızın karşılığını alma günüydü. Oy kullandığım sandık ve oradaki insanların muazzam ilgisi, gün içerisinde aldığımız duygular, katılım konusundaki insanların ifadeleri, elbette sandık açılmasıyla beraber gelen ilk sandık sonuçlarıyla beraber vücut bulmaya başladı.

Altın sandık diyeceğimiz sandıklar vardı. İstanbul'un 39 ilçesinde de var. Onların ortalaması İstanbul'un sonucunu veriyordu. Sistemi 3-4 kademeli izliyorduk.

Partimizin zaten var olan, partimizin genel merkezinde kurgulanmış, yazılımı her şeyi hazır olan bir sistemimiz var. İkincisi biz sandıklarda gönüllüler üzerinden, o sisteme gönderdiği bilgilerin kıyaslandığı bir başka sistem. Giriş yapılan iki sistemi kontrol eden bir başka sistem.

O yazılım 31 Mart'ta da vardı aynı sonucu vermişti. Biz oradaki verilerle sonucu tahmin edebiliyorduk aslında.

O okul çevresinde insanların bizi karşılaması, gün içerisinde aldığımız duygular, sandık açılmasıyla birlikte vücut bulmaya başlattı. Bizim bir de altın sandık diyeceğimiz sandıklar vardı. 39 ilçedeki o sandıkların ortalaması bize sonucu aşağı yukarı veriyor.

23 Haziran'da da çok tutarlı değildi Anadolu Ajansı. 770 küsur binlerde uzun süre durdu. 806 bine yakın biz sonucu netleştirdiğimizde, ANKA ajansı da verileri vermişti, AA, verileri durdurmuştu.

Bence devletin birimleri de ona güvenmesin, hükümetin yetkilileri de güvenmesin. Bugün bu sistem bugün yanlışı bize yapar yarın başkasına yapar.

Altın sandık, 7-8 seçimdir yanıltmayan sandıklar. Bazı sandıklarla elde edilen veriler Türkiye'nin seçim sonucunu da etkileyen sonucu oluşturuyor.

Hep birlikte çok kafa yorduk. Hatamızı sıfır noktasına kadar indirmeye çalıştık. Biz sonucu hemen hemen görmüştük. Yüzde 15 verileri girmişti, saat 18.00 gibiydi. Biz verileri yaklaşık hissetmiştik.

O altın sandıklardan da yüzde 50-55'i girilmişti. Rakibimizin açıklamasını bekliyordum açıkçası. Heyecan vardı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Anadolu Ajansı