AKP’de Keskin, CHP’de Honaz beklentisi

İstanbul seçimlerinde son düzlüğe girildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dışında tüm liderler İstanbul’da. AK Parti’de 2 Haziran'da yenilenen Keskin, CHP’de ise Honaz seçim sonucu beklentisi hakim.

AKP’de Keskin, CHP’de Honaz beklentisi

İstanbul seçimine sayılı günler kala kampanyanın son haftasında liderler tüm mesaisini İstanbul’a ayırdı.

AK Parti’nin İstanbul kampanyası 31 Mart seçiminin aksine adayları Binali Yıldırım üzerine kuruldu. Ancak iki adayın katıldığı ortak yayının istenen sonucu vermemesi, sahadan gelen anketlerin beklentileri karşılamaması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahaya çıktı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberi şöyle:

Erdoğan, seçim gününe kadar İstanbul’da ilçelerde bir dizi program yapacak. İstanbul seçmen listesinde olan Erdoğan’ın 23 Haziran’da da oyunu kullandıktan sonra sonuçları İstanbul’da izlemesi bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU 23 HAZİRAN’A KADAR İSTANBUL’DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salı günü yaptığı grup toplantısının ardından İstanbul’a geçti. 23 Haziran’a kadar İstanbul’da olması beklenen Kılıçdaroğlu’nun önceki programlarında olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarıyla ve hemşehri dernekleriyle görüşmeler yapması, kanaat önderleriyle temaslarda bulunması, kimi özel ziyaretler gerçekleştirmesi bekleniyor. İstanbul seçmeni olmayan Kılıçdaroğlu’nun seçim günü sonuçları İstanbul’da mı, Ankara’da mı izleyeceği henüz belli olmadı.

Seçime iki hafta kala İstanbul’a parti eş başkanları, yöneticileri ve milletvekilleri ile çıkarma yapan HDP de çalışmaları yoğunlaştıracak. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan sağlık sorunları nedeniyle programlarını bir süre durdururken Temelli son güne kadar İstanbul’da olacak. İki Eş Başkan da İstanbul’da oy kullanacak.

AKŞENER SEÇİMİ İL BAŞKANLIĞINDA TAKİP EDECEK

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener seçime iki hafta kala İstanbul’a gitti. Tüm mesasini İstanbul’a ayıran Akşener, ilçelerde programlar yapıyor. İstanbul seçmeni olan Akşener’in 23 Haziran’da da oyunu kullandıktan sonra sonuçları İYİ Parti’nin İl Başkanlığında izlemesi bekleniyor.

İstanbul seçimleri iptali öncesi yenileme kararı verilirse “İstanbul’a mitili atacağım” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise seçime 10 gün kala İstanbul’da 3 günlük program yaptı. Ankara’da mesasini sürdüren Bahçeli’nin 1 gün daha İstanbul’a gidebileceği, seçim sonuçlarını ise Ankara’da takip edeceği belirtiliyor.

SANDIĞA GİTMEYENLER İÇİN KAPALI ÇALIŞMA

AK Parti kulislerine göre seçimin iptali sonrası iki aday arasında puan farkı vardı. Bu farkın büyük ölçüde kampanya sürecinde kapandığı ifade ediliyor. Ancak birçok siyasetçi iki tarafta da bariz bir üstünlük görünmediğine dikkat çekiyor. AK Parti’nin İstanbul çalışmasını değerlendiren bir siyasetçi, “AK Parti İstanbul’da adayından ayrı olarak kapalı bir çalışma yürütüyor. Mahalle temsilcileri aracılığıyla sandığa gitmeyenler biliniyor. Onları iknaya dönük ciddi bir çalışma var. Bu şekilde sandığa gitmeyen yaklaşık 425 bin seçmenin oy kullanması için çalışılıyor. Ayrıca ilçede AK Parti, büyükşehirde ise İmamoğlu’na oy vermiş, büyük kısmı Karadenizli olan seçmeni de iknaya dönük bir çaba var. Sandığa götüren kazanacak” dedi.

AK PARTİ’DE KESKİN, CHP’DE HONAZ BEKLENTİSİ

AK Partili etkin bir siyasetçi ise İstanbul seçimini, iptal edilip 2 Haziran’da yeniden yapılan Keskin seçimine benzetti. Keskin’de İYİ Parti adayı 6 oy farkla seçimi önde tamamlamış, yenilenen seçimde AK Parti 261 farkla seçimi kazanmıştı. Çok sayıda AK Partili İstanbul seçiminin de Keskin gibi sonuçlanacağı görüşünde.

CHP ise yenilenen seçimde puan farkı bekliyor ve Honaz’ı örnek gösteriyor. Honaz’da 8 oy farkla seçimi kazanan CHP adayı yenilenen seçimde oy farkını 2 bin 338’e çıkarmıştı. CHP’liler İki ittifakın yarıştığı Honaz’daki seçim sonucunun İstanbul seçiminin de işareti olduğu görüşünde. Oy değil ciddi puan farkı bekleniyor.

İstanbul seçiminde son düzlüğe girilirken “Kaybederseniz ne olacak?” diye sorduğumuz AK Partili bir siyasetçinin şu yorumunu da aktaralım:
“30-40 yıllık evlilikler bitiyor. Seçmen AK Parti’yi boşarsa yapacak bir şey yok.”



Etiketler
Devlet Bahçeli Seçim