Demirtaş: Binali Yıldırım payını almadan günahını vermez

Demirtaş, duruşmaya tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden SEGBİS'le bağlanıyor.

Demirtaş: Binali Yıldırım payını almadan günahını vermez

Selahattin Demirtaş'ın 142 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı ana davanın duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü'nde başladı. Demirtaş duruşmaya, dün olduğu gibi Edirne Cezaevi'nden SEGBİS yoluyla bağlanıyor.

Duruşmada '21 Kasım 2012 tarihli fezleke' için beyanda bulunan Selahattin Demirtaş, AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın dün kendisi için sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Demirtaş, "Cemaat o dönem beni sevmiyordu ama mesela dün yine bana iftira atan Binali Yıldırım'ı çok seviyordu" dedi. Demirtaş, AKP yıllardır cemaate karşı yaptığım eleştirilerden rahatsız olmuştur" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, Demirtaş'ın 23 Haziran seçimine dair "Bugün için, Sayın İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz" açıklamasına tepki göstermiş, "Ekrem İmamoğlu'nu desteklediğini açıkça ifade etti. Masum insanların ölümünün müsebbibi olan bir kişinin çağrısı ve terörle münasebetini hiçbir zaman net olarak koparmamış diğer bir partinin desteklediği CHP adayının arkasında milliyetçi, ülkücü, İYİ Partili hemşerilerimizin yer almayacağına yürekten inanıyorum. 'İmamoğlu'na oy verin' diye çağrı yapılıyor. Ama ilave ediyor. 'HDP'siz hiçbir şey daha güzel olmaz' diyor. Verilen mesaj çok açıktı. Biz size oy vereceğiz ama siz de bizi unutmayın. Bizim hakkımızı ödemeyi ihmal etmeyin demek istiyor" şeklimde konuşmuştu.

Demirtaş, "Ben tutuklu falan değilim, ben siyasi rehineyim. Fiziken içerideyim ama dışarıda AKP beni ve partimi lince uğratmak suretiyle cezalandırmaya çalışıyor" dedi.

'AKP'NİN ADAYI HAKKIMDA İFTİRA ATIP HÜKÜM KURDU'

Demirtaş savunmasına devam ediyor:

"Bu yaptıkları namertçedir, dürüstlük değildir bu. Burada konuşuyor olmamız savunma hakkımızın ihlal edilmediği anlamına gelmiyor. Dün canlı yayında AKP'nin İBB Başkan adayı hakkımda iftira atarak hüküm kurdu. Ama ben içeride olduğum için cevap veremiyorum. Dışarıda oldaydım bu yalan ve iftiralara cevap vererek yaratmaya çalıştıkları algıları çürütürdüm.

'BİNALİ YILDIRIM'DAN GÜNAHINI İSTESENİZ, BUNDAN BENİM ÇIKARIM NE OLACAK DER'

Dün partimin politikaları doğrultusunda bir tweet attım, Binali Yıldırım 'HDP İmamoğlu'na destek verecek ama HDP olmadan kazanamazsın diyerek kendi payını istiyor' diyerek kendi aklından geçenleri ifade ediyor. Kendileri ülkenin ve halkların lehine bir iş yapmadıkları için, yaptıkları her işte paylarını istedikleri için bizi de öyle düşünüyorlar. Ben ve partimin aldığı her tutum toplumun yararınadır, kendi payımıza bir şey istemeyiz. Ama Binali Yıldırım kendi payını almadan size günahını vermez. 'Ver senin günahlarının cezasını çekeyim' deseniz, Binali Yıldırım, 'Benim bunda çıkarım ne olacak' diyerek payını almadan günahını vermez.

Etiketler
Edirne Binali Yıldırım Cezaevi