Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar

Tüm yurtta oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. Saat 17.00'ye kadar süren oy verme işlemi sona erdi.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar

Türkiye’nin 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Seçimde yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen oy kullanacak. Yurt içinde 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez oy verecek. Cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen sayısı ise 53 bin 172.

İşte dakika dakika yaşananlar...

KILIÇDAROĞLU'NDAN "SANDIKLARI TERK ETMEYİN" AÇIKLAMASI

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Bloke ettiğiniz Türkiye iradesidir. İtirazlarla bu işi engelleyemezsiniz, algı yönetimiyle uğraşmayı bırakın. Bırakın oylar gelsin, sonuç bir an önce belli olsun. Milletin iradesinden korkmayın" dedi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ SON GELİŞMELERİ AKTARDI

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim güvenliği ve güncel sayım verileri hakkında açıklama yaptı.

İmamoğlu, “Yüzde 60'larda başlayan manipülasyon 49'larda. Sisteme hala girişi yapılmayan 7 buçuk milyon var” dedi.

Yavaş ise “İkinci tur ihtimali yüksek, Kılıçdaroğlu önde bitirecek” diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL: MIZRAK ÇUVALA SIĞMADI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, oy sayma işlemi devam ederken Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özel, “Mızrak çuvala sığmadı. AA %59 ile başladı. Erdoğan'ın oyu % 49’a düştü. Düşüş sürecek. Önde olduğumuz sandıklar kasti ve haksız itirazlarla geriye bırakılmıştı. İlçe Seçim Kurullarında sıra bekliyorlar. Arkadaşlarımız çuvallara ve demokrasiye kahramanca sahip çıkıyorlar” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ: GEREKİRSE GÜNLERCE UYUMADAN...

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Demirtaş açıklamasında, Değerli arkadaşlarım, Elinizde ıslak imzalı tutanak olduğu sürece, er geç gerçek sonuçlara ulaşacağız. O oylar büyük çabalarla sandığa girdi. Gerekirse günlerce uyumadan hukuk mücadelesi yürüteceğiz, oyların çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. Ha gayret gençler” dedi.

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Akşener, "Merak etmeyin; güneş yerinde her şey yolunda! Kazanıyoruz" dedi.

YSK BAŞKANI KONUŞTU

YSK Başkanı Ahmet Yener, “YSK veri girişinde aksama ve gecikme söz konusu değildir. Şu an itibarıyla yurt içerisinde yüzde 47,08, yurt dışında ise yüzde 12.60 oy girişi gerçekleşmiştir" dedi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim güvenliği ve güncel sayım verileri hakkında açıklama yaptı.

İmamoğlu, "Bitkisel hayattaki kurumun arkasında kendi süreçlerini işletiyorlar. Aldatıyorlar. Bütün çabalarına rağmen Erdoğan'ın oyları geriledi. Şu anda Genel Başkanımızın oyu %49 Sayın Erdoğan'ın oyu %45 civarında. Net" dedi.

KILIÇDAROĞLU: BU GECE UYUMAYACAĞIZ HALKIM

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüzde 60'lar ile başlayan kurgu şu anda 50'nin altına düştü. Sandık müşahitleri ve seçim kurullarındaki görevlilerimiz bulundukları yerden asla ayrılmasın. Bu gece uyumayacağız Halkım. YSK'yı uyarıyorum, illerdeki veri girişini sağlamak zorundasınız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: MİLLİ İRADENİN GASPI ANLAMINI TAŞIR

Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye’mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir. Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır. Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum. Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum" dedi.

SİNAN OĞAN: İKİNCİ TURU YÜKSEK BİR İHTİMAL OLARAK GÖRÜYORUZ

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Twitter hesabından, "Seçimlerin ikinci tura kalmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu.

ALİ İHSAN YAVUZ'DAN AÇIKLAMA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Anadolu Ajansı'nın sonuçları manipüle ettiği yönünde açıklamalara tepki gösterdi. Yavuz, "Herkesi bağlayacak olan ıslak imzalı tutanaklardır" dedi.

EREN ERDEM: ÖNDEYİZ

CHP'li Eren Erdem, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok önde olduğu sandıklarda AKP sistematik itiraz yapıyor. O oylar er geç sisteme girecek. ÖNDEYİZ, sandıklara sahip çıkmaya devam… Tutanak toplamlarını paylaşıyorum. Lütfen tek bir kişi sandıktan ayrılmasın. Kazanacağız" diye yazdı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu, "İtidalli açıklamaları saygıyla karşılıyoruz. Olgun ve sağlıklı mesajlar verilmesi elbette bizi mutlu ediyor. Belli bir saatte çıkıp seçimi kazandık diyen bir anlayışla mücadele ettik birçok seçimde. O bakımdan biz şerbetliyiz sürece. Moralinizi bozmayın. İttifakımızın her lideriyle sağlıklı bir bağlantı içerisindeyiz. Önümüzdeki verileri hükümetin ciddi bir düşüşte olduğunu gösteriyor. Milleti manipüle ederek kazanmak adına kimse senaryolar geliştirmesin." diye konuştu.

Mansur Yavaş ise "Büyük kentlerde çok sayıda sandık açılmadı. Bize gelen sandık oranı yüzde 51 civarında. İlk turda biteceğini düşünüyoruz. Bir iki saat içinde Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50'nin üzerine çıkacağını ön görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik: Henüz çok erken

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, oyların sayımı devam ederken kameraların karşısına çıkarak bilgilendirmede bulundu. 'Öndeyiz' diyen Ömer Çelik, "Sonuç açıklamak için henüz çok erken" dedi.

Canan Kaftancıoğlu: Kılıçdaroğlu yüzde 50'yi zorluyor

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu basın açıklaması düzenledi. Kaftancıoğlu, İstanbul'da açılan sandıklarda Kılıçdaroğlu'nun oy oranının yüzde 51,42 olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye genelinde yüzde 50'yi zorladığını söyleyerek "Şu anda bizlerin kendi sistemimizde İstanbul'da, kendi ıslak imzalı tutanaklarımızla sandıkların yüzde 40'ının sonuca ulaşmış durumdayız. İstanbulla ilgili bilgi vereceğim. Cumhurbaşkanı adayımız yüzde 50'nin üzerinde. Yüzde 51.42 oranında. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43.91, Sinan Oğan 4.37 ve Muharrem İnce 0.29 oy oranında şu anda sandıklar bu şekilde." dedi.

AKP verileri

Sözcü TV canlı yayınında konuşan Fatih Portakal, AKP'den gelen verileri açıkladı. Portakal'ın AKP'den aktardığı verilere göre:

Erdoğan: Yüzde 46.8
Kılıçdaroğlu: Yüzde 47.35

CHP'den yeni veriler

CHP'nin 19:40 itibarıyla paylaştığı verilere göre oy oranları şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,81

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 46,40

Sinan Oğan: Yüzde 5,33

Muharrem İnce: Yüzde 0,46

Açılan sandık: 51 bin 937

Toplam sandık: 192 bin 169

Derya Kömürcü: İlk turda bitme ihtimali var

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, seçimin ilk turda bitme ihtimali olduğunu söyledi. Kömürcü şunları aktardı:

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Sinan Oğan %5 alsa bile ilk turda bitme olasılığı var. Sadece Anadolu Ajansı verisine bakarak bile trendin Kılıçdaroğlu'nu %50 üzerine taşıma, Erdoğan'ı %45 altına indirme eğiliminde olduğu söylenebilir. Kesin değil, ama ihtimal var.

CHP verileri

CHP sistemindeki son verilere göre son durum şöyle:

Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,69

Erdoğan: Yüzde 46,50

Sinan Oğan: Yüzde 5,35

Açılan sandık: 45 bin 878

Toplam sandık: 192 bin 169

Kaftancıoğlu'ndan açıklama

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından İstanbul'un son verilerini paylaştı. Kaftancıoğlu şunları aktardı:

İstanbul’da saat: 19.17 itibariyle sandıkların %15 sisteme girdi ve %15 veriye göre:

Kemal Kılıçdaroğlu: % 51.33

R. Tayyip Erdoğan : % 43.94

Sinan Oğan : % 4.45

Muharrem İnce : % 0.28

CHP verileri

CHP verilerine göre 28 bin 822 sandık açıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu:%47.49

Erdoğan: %46.66

Sinan Oğan: %5.36

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 1

Murat Ağırel: Açılan sandık 20 bin 223

Gazeteci Murat Ağırel, son dakika verileri sosyal medya hesabından paylaştı. Ağırel'in paylaşımı şöyle:

Toplam Sandık Sayısı : 192.169

Açılan Sandık Sayısı: 20.223

RT.Erdoğan. : %47.08 -2.271.187 oy

K.Kılıçdaroğlu : %47.06 -2.270.060 oy

S.Oğan. : %5.35 -258.069 oy

Saat 18:52 (Sisteme girilen Islak İmzalı tutanaklar sonucu)

YSK yayın yasağını kaldırdı

YSK seçimlerle ilgili yayın yasağını kaldırdı. Adayların oy oranları şöyle:

ANKA

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 49,8

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 45,7

Sinan Oğan: Yüzde 3,9

İHA

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 57,1

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 36,11

Sinan Oğan: Yüzde 5,47

AA

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 59,47

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 34,79

Sinan Oğan: Yüzde 5,11

YSK toplantıya girdi

YSK seçim yasaklarının kaldırılıp kaldırılmayacağına karar vermek için toplantıya girdi.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimler tüm yurtta sakin bir şekilde sonuçlanmıştır. 17:33 itibarıyla tüm ülkede oy verme işlemleri sonuçlanmıştır. Sonuçların hayırlı olmasını diliyoruz. Saat 18:30 itibarıyla yayın yasağını kaldırdık.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada "Demokrasi kahramanlarımıza seslenmek istiyorum. İmzalı son sandık tutanağı teslim edilene kadar, ne olursa olsun asla sandıkların başından ayrılmayın. Millet iradesinin tam ve doğru biçimde tecelli etmesi sizin kararlılığınıza bağlı. Göreceksiniz, yorgunluğunuza değecek" dedi.

AKP RİZE İL YÖNETİMİ OYLAR SAYILMADAN SONUÇLARA İTİRAZ ETTİ

CHP 37. Dönem Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, AKP Rize İl Yönetimi’nin daha sandıklar açılmadan, oy sayımı başlamadan sonuçlara itiraz ettiğini duyurdu. Deniz’in paylaştığı itiraz dilekçesinde itiraz konusu “Zarfların ve Oy Pusulalarının Sayımına İlişkin Şikâyetlerimizden ibarettir” olarak belirtildi.

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN SEÇİM YASAĞI HATIRLATMASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından 14 Mayıs 2023 seçimlerine dair kritik bir seçim yasağı ile ilgili, “YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının 21:00'den önce verilmesi seçim yasakları kapsamındadır. YSK'nın bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunmaktadır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi kanuni bir zarurettir. Önemle duyurulur” dedi.

YSK ÖNÜNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Ankara'daki binasına çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Polis YSK önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

14 Mayıs seçimlerinde ülke genelinde oy verme işlemi sona erdi. Kapanış tutanaklarının hazırlanmasıyla birlikte oy sayım işlemleri başladı.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NDAN SEÇMENLERE ÇAĞRI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Biz vatandaşlarımızı oylarını verdikleri gibi oylarına sahip çıkmaları için oylar açılırken oy verdikleri okullara davet ediyoruz. Görevlilerimiz de oradalar. Oy çuvalları görevlilerin de eşliğinde ilçe seçim kurullarına gidecek. Sonrası bizde diyeceğiz" diye konuştu.

ERDOĞAN, ANKARA'YA GEÇTİ

Mevcut cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da oyunu kullandıktan sonra seçimleri takip etmek üzere Ankara'ya geçti.

KILIÇDAROĞLU, CHP GENEL MERKEZİ'NE GEÇTİ

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezine geçti. Kılıçdaroğlu, Çukurambar Mahallesi'ndeki evinden Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarını takip edeceği CHP Genel Merkezi'ne gitmek üzere ayrıldı. Evinin önünde toplanan mahalle sakinleri ve çocuklarla fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, aracına binerken "Her şey çok güzel olacak." dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçti.

İMAMOĞLU'NDAN SANDIK GÜVENLİĞİ AÇIKLAMASI

İBB Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı yardımcısı Ekrem İmamoğlu, oy verdikten sonra CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaretinin ardından konuşan İmamoğlu, sandık güvenliğiyle ilgili şunları söyledi:

Bildiğimiz her seçimde olan hususlar oluyor. Bunlar her seçimde duyduğumuz şeyler. Tedbirler alınıyor. İnşallah da böyle devam etsin. Herkes hassas olmak zorunda bugün. Partimizi de ziyaret ettim. Bir eksiklik var mı diye. Burada da takip ediyorlar, hukukçular var. Bugün esas genel merkez bu işin üssü olacak. Diliyorum hiç ihtiyaç duyulmadan, YSK'dan ilçe seçimine, sandık başındaki memurundan güvenlik güçlerine kadar çok hassas bir gün sağlayacaklarına yürekten inanıyorum. Milletin onlara emanet ettiği oylarına, namusu diye tarif ettiğimiz oylarına hiçbir sıkıntı getirmeden günü tamamlayacaklar diye düşünüyorum, buna inanıyorum.

KARAMOLLAOĞLU OYUNU KULLANDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara'da Çankaya Lisesi'nde oyunu kullandı.

Daha sonra açıklama yapan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Milletimiz son tercihini bugün belirleyerek, öyle ümit ediyoruz ki gece yarısına doğru bütün sandıklar açılmış olacak. Sayımlar hemen hemen tamamlanmış olacak. Ufak tefek ihtilaflı konular olursa onlar da yarın sabaha kadar çözülecek. Ayrım yapmadan, aynı veya farklı kanaatlerde olabiliriz, mühim olan memleketimizin huzur içinde hayatını devam ettirebilmesi. Bugüne kadar varsa sıkıntılar onlardan kurtulması. Bugün karar günü. Sonucun hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum."

14.00 DAVUTOĞLU ÇİFTİ OYUNU KULLANDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte İstanbul Eyüpsultan Göktürk’te bulunan Nejat Sabuncu İlkokulu’nda oyunu kullandı. Yoğun katılım nedeniyle bir süre sıra bekleyen Davutoğlu, Anneler Günü dolayısıyla sandık görevlilerine karanfil verdi. Davutoğlu, "Bugün halkın konuşma vakti. Halk ne konuşursa doğru düşünmemiz, halkın kararı ne olursa ona saygı göstermemiz gerekir. Bu Türkiye’de demokratik bilincin olgunlaşmasının yansıması olacak" dedi.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 2

KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili İstanbullular, sandıkları oylar sayılırken patlatacağız:) demiştik, görünen oy verilirken de hınca hınç dolmuş sandıklar.. Sandıklar ağzına kadar doldu ne yapalım diye soranlara: 2. sandık olmuyor sandığı görevliler sallayarak ve siz de güçlüce iterek atacaksınız artık:)" ifadelerini kullandı.

URFA'DA USULSÜZLÜK İDDİASI

Urfa’ya ait olduğu iddia edilen görüntülerde bir şahsın peş peşe Recep Tayyip Erdoğan’a oy bastığı görüldü.

Şanlıurfa Barosu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Basına yansıyan Şanlıurfa da toplu açık oy kullandırılması görüntülerine ilişkin Seçim Güvenliği Merkezimize gelen ihbarlar üzerine gerekli itirazlarda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da Urfa'dan gelen görüntülere tepki gösterdi.

Salıcı, "Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler Şanlıurfa Harran ilçesi, Minare köyünde çekilmiştir. Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir. Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürüne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır." diye yazdı.

AKP'de hazırlık

Liderler birer birer oylarını verip seçim sonuçlarını takip etmek için parti genel merkezlerine giderken, AKP'de balkon konuşması için hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 3

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 4

CHP İstanbul'dan açıklama

CHP İstanbul'dan yapılan açıklamada "Sabah saatlerinde İstanbul Ataşehir’de bazı okullarda kolluk kuvvetlerinin sandık kurulu başkanlarının isim ve telefon bilgilerini topladığına çeşitli telkinlerde bulunduğuna yönelik aldığımız ihbarlar sonrası İl Başkanımız Kaftancıoğlu’nun talimatı doğrultusunda tutanak tutulmuş ve Ataşehir ilçe seçim kurullarına itirazda bulunulmuştur. Yapılan itirazlar sonrası verilen kararda 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri kanunu’un 82. maddesine göre karar verilmiş ve sandık çevresine sandık kurulu başkanının çağrısı üzerine gelebilecek kolluk güçlerinin “başkanın taleplerine veya kurulun kararına uymak zorunda olup, çağrı ve ihbar sebebi ortadan kalkınca sandık çevresinden ayrılır” kararı verilmiştir." denildi.

Devlet Bahçeli oyunu kullandı

Cumhur İttifakı ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Çankaya'da Anıttepe İlkokulu'nda 1296 no'lu sandıkta oyunu kullandı.

Bahçeli, “Cenabı Allah nasip etti bugün oyumuzu verme görevimizi yerine getirmiş olduk. Türk siyasi hayatında önemli bir şeçim. Bu seçime yüksek bir katılım olduğu görülmekte. İnşallah milletimize hayırlı uğurlu olsun, bütün siyasi partilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 5

Mahsur Yavaş oyunu kullandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Çankaya Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kullandı. Yavaş'a eşi Nursen Yavaş da eşlik etti.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 6

Gültekin Uysal oyunu kullandı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve eşi Hatice Uysal Afyon'da oy kullandılar.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 7

Mustafa Destici oyunu kullandı

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici İstanbul'da oyunu kullandı.

Erkan Baş oyunu kullandı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 8

Polis memuru iki kez oy kullanırken yakalandı

Feridun Tınaztepe ilköğretim okulu 1004 No'lu sandıkta sivil polis, görev kağıdı ile ikinci defa oy kullandı. Sivil polisin oyu iptal edilip tutanak tutuldu.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 9

Sandık görevlisinin AKP oyunu

İstanbul Mehmet Akif Ersoy ilköğretim Okulunda CHP'ye oy vermek isteyen yaşlı bir kadına yardım eden sandık görevlisi oyu AKP'ye bastı. Olayla ilgili tutanak tutuldu.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 10

Recep Tayyip Erdoğan oyunu kullandı

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 11

Erdoğan'ın oy kullanmadan önce torununa attığı tokat kameraya yansıdı.

Sinan Oğan oyunu kullandı

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için eşi Gökçen, çocukları Göktürk ve Zeynep ile Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'ne gelen cumhurbaşkanı adayı Oğan, 1276 numaralı sandıkta oy kullandı. Oğan, "Buradan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen herkes oy kullansın. Sükunetle suhuletle bu seçimi bir bayram havasında geçirelim, hayırlı olsun." dedi.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 12

Muharrem İnce oyunu kullandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, adaylıktan çekildiği 2023 seçimleri için oyunu Yaşamkent Şener Çakmak Anadolu Lisesi'nde eşi Ülkü İnce ile birlikte kullandı.

İnce, oyunu kullandıktan sonra şu açıklamaları yaptı:

"Kaset komplosu falan diye yazıyorsunuz çok ayıp ediyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Ortaya bir iftira, bir montaj var. O dekontlar gerçek değil, o görüntüler gerçek değil. Almışlar porno sitelerinden benim kafamı yapıştırmışlar. Emniyet açıkladı, 'sahte' dedi. Ortada FETÖ ve PKK terör örgütleri var. 50 gündür terör örgütlerinin saldırısı altındayız. Lütfen rica ediyorum haberleri doğru yapınız. Ne kaseti arkadaşlar? Ortada kaset var mı? Görüntüler İsrailli bir porno sitesinden alınmamış mı? Haysiyetimle, şerefimle oynamayın. 17 kişi gözaltında, arkasında terör örgütü var. Onurumu, şerefimi Türk devletine emanet ettim ben, başka yapacağım bir şey yok. Ama bunları ortaya çıkartan, montaj yapan FETÖ terör örgütü. Bunu yayanlar her birine dava açacağım. Sırf siyasi gerekçelerle beni yıpratmak için eski arkadaşlarım dahil, hepsini tek tek her birini avukatlarım tarıyorlar. Kim bunları yaydıysa, her birine dava açacağım. Böyle bir dünya yok."

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 13

Kemal Kılıçdaroğlu oyunu kullandı

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi için Ankara Arjantin İlköğretim Okulunda oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "'Bütün yurttaşlarıma teşekkür ederim. Hepimiz demokrasiyi çok özlemişiz. Hepimiz birlikte olmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz bu ülkeye baharlar gelecek. Hepinize en içten saygılarımı sunuyorum'" dedi.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 14

Sandık başkanı, seçmenin oyunu kendi kullanmak isterken yakalandı

İstanbul’da bir sandık kurulu başkanı seçmene verdiği pusulaya kendisi oy kullanmaya çalışırken yakalandı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından şunları aktardı:

"İstanbul’da bir sandık kurulu başkanı seçmene verdiği pusulaya kendisi oy kullanmaya kalktığı için sandık kurulu başkanlığı iptal edildi. Canavarsın CHP örgütü:) İlçe seçim kurulu ve emniyet güçlerimize teşekkür ederiz. Gözaltında… Şimdi o düşünsün.."

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 15

Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte oyunu kullandı. İmamoğlu oy kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Memleketimiz için hayırlı olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılında hayırlı ve uğurlu olmasını istiyorum. Memleketimizin huzura, kardeşliğe, birbirine güzel bakmaya çok ihtiyacı var. Bunu başarabileceğimiz birbirimize asla ön yargılarla bakmayacağımız, birbirimizi sevdiğimiz bir toplum olmamız lazım. Seçimin sonuçları güçlü bir demokrasiyi ülkemize getirmesini, siyasetin millete hizmet aracı olmasını diliyorum. Kalbimde çok fazla şey var. Ama bugün seçim günü. Sandıkta görev alan herkese minnet duyuyorum."

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 16

İstanbul'da mükerrer oy kullanmak isteyen bir kişi yakalandı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da mükerrer oy vermek isteyen bir kişinin yakalandığını duyurdu. Kaftancıoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İstanbul’da şu ana kadar tek bir kişi mükerrer oy kullanmaya kalktı. O da yakalandı:) Yakalayan sandık görevlimizi “seni yazdım” diye tehdit etmeseydi iyiydi. Şimdi o düşünsün… Başvuru yapıldı “Mükerrer oy kullanmaya teşebbüsün ciddi cezasi var. (3-5 yil arasi hapis)” ifadelerini kullandı.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 17

AHMET NECDET SEZER, ANKARA'DA OYUNU KULLANDI

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde oyunu kullandı. Sezer, eşi Semra Sezer'le geldiği Şahin Sevin İlkokulu'nda Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 1175 numaralı sandıkta oy verdi. AA'nın aktardığına göre oy verme işleminin ardından 10. Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer, sandık görevlilerine başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 18

Canan Kaftancıoğlu oyunu kullandı

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi Fındıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oyunu kullandı.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 19

Ali Babacan oyunu kullandı

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile birlikte oyunu kullandı. Babacan, "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bugün bayram günümüz. Halkımızın egemenliğini ilan ettiği bir gün. Seçimler çok önemli ama iki seçim arasında istişareyle yönetilince demokrasi önemli. Basın özgürlüğü ile anlamlı. Bu seçimlerin bütün dünyada demokrasi özlemi çeken herkes için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 20

Ölüm sandık başında yakaladı

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı İkiztepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için sandık görevlisi olan Şeref Kurt, görev sırasında iken kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçiren Kurt'un yanında bulunanlar 112 acil çağrı servisinde ihbarda bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin Kurt'a ilk müdahalesini yapmasının ardından ambulans ile Kaçkar devlet hastanesine götürüldü. Kurt hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Süleyman Soylu oyunu kullandı

İçişleri Bakanı ve AKP'nin İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu, oyunu Gaziosmanpaşa'da Dobruca Ortaokulu'nda kullandı.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 21

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oyunu kullandı

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Beylerbeyi'nde Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Akşener "Milletimiz patrondur, seçmenimiz veli nimettir tutumunu öne çıkarmak istedik. Yaşadığımız sorunların hiç bir önemi yok. Bundan sonra herkesin vicdanıyla kullanacağı oyların sonuçlarını hepimizin saygı göstermesi ve çıkan sonuca amenna demesi kısmına geliyoruz artık. İnşallah her şey iyi olacak." dedi.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 22

Pusulada Erdoğan mühürleri

İstanbul 3. bölgede pusulaların arkasına vurulan mühür, Erdoğan'ın bulunduğu bölgenin arkasına vurulduğu için ön tarafına geçti.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 23

Diyarbakır'da lekeli pusulalar

Diyarbakır Bağcılar Anadolu Lisesi’nde 100 adet pusulada, görseldeki şekilde Erdoğan’ın altında nokta bulunduğu için tutanak tutuldu.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 24

TKP müşahidine engelleme

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bir TKP müşahidi, müşahit kartında TKP logosu bulunduğu gerekçesiyle okula alınmadı, polis tarafından tutanak tutulmaya çalışıldı.

Pervin Buldan oyunu kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van Cumhuriyet Lisesi’nde oyunu kullandı. Buldan “Uzun süredir çalışıyoruz ve bugün artık çalışmalarımızın karşılığını alma zamanı geldi. Bugün Türkiye’nin her yerinde insanlarımız oylarını kullanacak. Diliyorum ki kullanılan tüm oylar bu ülkenin barışına, adaletine, demokrasisine vesile olur. Bu ülke çok uzun süredir haksızlıkların ve hukuksuzlukların yaşandığı bir ülke haline geldi. Ancak bir değişimin kaçınılmaz olduğunu bekliyoruz. 82 milyon insanın umudu var bu seçimden." açıklamasını yaptı.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 25

Oy pusulasına mühürler Erdoğan'a gelecek şekilde basıldı

SoL'un haberine göre Giresun'da 100 tane pusulaya mühürlerin Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a gelecek şekilde vurulduğu görüldü.

Olayın ardından avukatların sayım sürecinde dikkat edilmesi için gerekli itiraz ve uyarıyı yaptığı aktarıldı.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 26

Bekir Bozdağ oyunu kullandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim bölgesi Şanlıurfa’da, 1075 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bakan Bozdağ, huzur içerisinde seçim sürecinin geride bırakıldığını ve bundan sonra halkın kararının bekleneceğini belirterek şöyle dedi:

"Hayırlı uğurlu olsun. Bugün milletimiz, evlatlarımızın, ailemizin, milletimizin ve devletimizin geleceği için karar verecektir. Verecekleri kararın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şanlıurfa'da seçim, büyük bir demokratik olgunluk içinde geçiyor. Ülkemizin dört bir yanında da seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçeceğinden şüphem yoktur. Türkiye ve aziz milletimiz bu konuda geçmişten bugüne demokratik olgunluğun en güzel örneklerini vermiştir, bu seçimde de aynı şekilde gidip iradesini sandığa yansıtacaktır ve demokratik olgunluğun en güzelini göstereceklerdir. Seçimlerimiz Şanlıurfa'mıza, Türkiye'mize, aziz milletimize tekrar hayırlı olsun."

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 27

Mühürsüz zarf pusulalar için tutanak tutuldu

Dokuz8 Haber'in aktardığına göre Ankara'da Sümer Deniz İlkokulu, Teğmen Kalmaz İlkokulu, Kütükçü Alibey Ortaokulu, Kavaklıdere Ortaokulu ve Mimar Kemal Ortaokulu'nda oy kullanma işlemi başlamadan önce mühürsüz zarf ve oy pusulaları için tutanak tutuldu.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 28

Tutanak defterine itiraz

Muğla, Marmaris’teki okullardaki tutanak defterlerinde “Cumhurbaşkanı seçimi ikinci oylama ve referandum” yazılı olduğu fark edildi. Tutanak defterine itiraz edilerek, yenisi talep edildi.

Edinilen bilgiye göre tutanak defterinin yenisinin gelmemesi durumunda oylama işlemine bu defter ile devam edilecek.

Canlı blog: İşte Türkiye genelinde anbean yaşananlar - Resim : 29

Oy verme işlemi başladı

Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı. Milyonlarca seçmen demokratik hakları için sandık başında.

Sandık görevlileri yemin ederek görevlerine başladı

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde görev alan sandık başkanları ve memurlar ile parti gözlemcileri, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara geldi. Oy verme işlemini başlatmadan önce hazırlıklarını yapan görevliler, sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti.

TÜRKİYE SEÇİMİNİ YAPIYOR

Cumhurbaşkanı seçimi pusulasında, kurayla belirlenen sıralamaya göre, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın adı yer alacak. Ancak adaylardan Muharrem İnce, 11 Mayıs'ta adaylıktan çekildiğini açıkladı. Pusulaların basımı ve dağıtımı tamamlandığı için İnce'nin adı pusulada yer almaya devam edecek.

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilecek.

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Etiketler
Türkiye