İYİ Parti lideri Akşener Bursa'da konuştu: Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu ve beni Gabar'a gömüyordu. Mezar kazarken petrol bulmuş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Bursa mitinginde yurttaşlarla buluştu. Akşener, Bursa'da Sinan Ateş'in katillerinden hesap soracağını yineledi.

>

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa Kent Meydanı’nında yurttaşlarla buluştu. Akşener’e Bursa ziyaretinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş eşlik etti.

Akşener, Bursa'daki konuşmasında Sinan Ateş'in katillerinden hesap sorma vaadini yinelerken, Erdoğan'ın "mezara gömme" ifadelerine de yanıt verdi. Akşener, "Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu ve beni Gabar'a gömüyordu. Mezar kazarken petrol bulmuş" dedi.

AKŞENER EKONOMİ YÖNETİMİ İÇİN ADAYINI AÇIKLADI

Akşener, ayrıca Bursa mitinginde kendisiyle beraber olan, İYİ Parti’nin Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ı sahneye çıkardı.

Akşener, Yılmaz’ın kolunu havaya kaldırarak, “Ekonomimizi yönetecek” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ardından kürsüye geldi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bütün hayatımı Bursa'da yaşadıklarımı şekillendirdi. Bir de ben Atatürk'ün hemşerisiyim. Çok uzatmadan, kitabın orta yerinden bazı konuları sizinle paylaşmak istiyorum.

Şimdi, Sinan Ateş'in kardeşleri, ablaları, büyükleri... Bursa, bir değerini kaybetti. Gencecik bir akademisyen, Ankara'nın göbeğinde katledildi. Azmettiriciler belli, katiller belli ama uçan kuşu bilen bilümum teröristlerin ayakkabı numaralarını bile bilen Erdoğan, nasıl oluyor da Sinan Ateş'in katillerini bulamıyorsun? İşte bunun adı, "Artık iktidardan gidiyor olmaktır"

Öyle olduğu için bu kadar kabalar, bu kadar hakaret ederek yol yürüyorlar. 14 Mayıs akşamı, helal oylarınızla bu seçimi kazanacağız. Sayın Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Erdoğan ve arkadaşlarını emekli edeceğiz, Kılıçdaroğlu'nu da makamına oturtacağız. Ben de başbakan olacağım. Helal oylarınızla partimizi 1. parti çıkaracaksınız.

Sinan Ateş'in katilleri hesap vermezse namerdim, şerefsizim. Muhsin Başkanın da kanı yerde kaldı. O suikast ne oldu bitti, kimse ne olduğunu anlayamadı. Muhsin Başkan içimizde bir yara, Sinan da çok taze bir yara.

Türkiye mübareklerin elinde sanki savaşa gidiyor. Seçime gidiyoruz seçime. Bursa'ya gençlerimiz için neler planladığımızı, kovulan doktorlar için, öğretmenler için ne yapacağımızı, tarımı, sanayiyi, Suriyelileri söylememiz gerekirken, Allah Allah nidalarıyla savaşa gidiyoruz.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu ve beni Gabar'a gömüyordu. Mezar kazarken, petrol bulmuş... Şimdi yakın zamanda Gabar'da, petrol bulundu ya, şimdi herhalde Cudi'de de başlayacak kazma. İnşallah orada da bir petrol bulunur, mezar kazma esnasında Türkiye kazanır.

(ERDOĞAN'A) Yav arkadaş kafayı mı yedinsen bizim belimizde silah mı var darbe yapacağız. Bu asil millet senin beceriksizliğin yüzünden 15 Temmuz’da ortaya çıkan o darbe kalkışmasının karşılığı olarak bu devleti, köprüden ve sokaktan toplayıp getirdi. Şehit olma uğruna, gazi olma uğruna bedelini ödedi. Bir de onlara darbeci mi diyorsun? Senin canını onlar kurtardı be!

SOYLU'NUN 'EŞCİNSEL EVLİLİK' İDDİALARINA YANIT VERDİ

Bir arkadaş daha var, erkeklerin evlenmesine takmış. Sonra erkekler ve hayvanlar dedi.. Şimdi asayişten sorumlu olması gereken muhteremin kafayı taktığı yerler. Gerçekten sıyrık durumdalar. Bir tanesi yaşını başını almış bir arkadaş, daha istiklal marşını kağıttan okuyamadı. O da bizi işgalci yapmış. Kendisi neymiş? Yahu onlar da İstiklal mücadelesi veren yiğitlermiş. Böyle bir şey olur mu ya?

Biz seçime gidiyoruz, seçime. Mesela sen tarım için, gençler, atanamamış öğretmenler için ne düşünüyorsun? Biz ne düşünüyoruz biliyor musunuz? Hemen bir ay içinde 100 bin öğretmen tayin edeceğiz. Bütün köylerde okulları yeniden açacağız.

"SURİYE İLE DURUP DURURKEN NEDNE KAVGA ETTİK"

Biz Suriye ile durup dururken neden kavga ettik? Karşılığı 6, 8, 10 milyon Suriyeli, miktarını da kimse bilmiyor. Suriyeliler şehirlerimize geldi, Esad, yerinde duruyor. Bu işten karımız ne oldu? Biz iktidara gelir gelmez, 2 yıl içinde bilimum sığınmacıları geri göndereceğiz

Bir tane jeliboncu. Niye bu adam dinozora takık. ANKA Park diye bi park yapmış adam her yer dinozor. Harcadığı para ne biliyor musunuz? 16 milyar lira. Üç kişinin cebine girmiş.

16 milyar lira ile Ankara’da Bursa’da Türkiye’de neler yapılabilirdi?

Benim sağ elimde Gaffar Okan'ın katiller yok, senin sağ elinde Recep Bey, Gaffar Okan'ın katilleri var. Sol elinde PKK var.

Bebek katilinin kardeşine bizim Mehmet diyen bir cumhurbaşkanı var. Ben önceden üzülüyordum, şimdi üzülmüyorum. Tarzan zorda. 14-15 Mayıs'ta emekli ediliyor.

MANSUR YAVAŞ: SEÇİME GİRMEK SERBEST, KAZANMAK YASAK

Akşener’in Bursa mitingi öncesi kent trafiğine de miting ayarı verildi. İYİ Parti lideri Akşener’den önce kürsüye Mansur Yavaş geldi.

Yavaş’ın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nızı kutluyorum. Yine Bursa’nın fakir bir mahallesinde doğup, ailesinin bük emeklerle okutup, Ankara’ya gönderdiği, menfur bir cinayete Sinan Ateş’i de saygıyla anıyorum. Umuyorum ki, başta Kılıçdaroğlu ve Akşener olmak üzere diğer 4 genel başkanın hepsinin verdiği söz şudur. Bu cinayetin faillerinin yakalanıp tamamının cezalarını çekmeleridir.

Adalet anlayışımız maalesef, üstünlerin hukuku haline geldi. İnşallah hep beraber, "hak, hukuk, adalet" diyoruz.

Yabancılara ev satıldığı için ev fiyatları artmış, fiyatlar indirilemiyor. İki ayda bir bakan değiştiriyorsunuz hiçbirisi çare etmiyor.

Anketler yükseldikçe sesler yükselmeye başladı. Bir sürü iftira, Ankara'da yaşadık gördük. Bir tane bakan, seçim güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen, "14 Mayıs'ta AK Parti kaybederse, bu Türkiye'ye vurulmuş bir darbedir" dedi.

Ömer Çelik de şunu söyledi: Muhalefetin tek amacı var Erdoğan'ı yenmek. E evet, o yüzden seçime girdik. Yapamadıklarınızı yapmak için iktidara talibiz. Bundan daha doğal bir şey var mı? Seçime herkes girebilir ama kazanmaları yasak.

Bu kadar seçimi ilk turda kazanması büyük ihtimal olan bir topluluğa şunu söylüyorlar, "Biz iftira atalım onlar kendilerini savunsun."

16 milyar parayı ANKA Park gibi ucube bir projeye gömdüler. Ankara'ya girişte kapılar var, ne işe yaradığı belli değil, 235 milyon lira. Ankara'nın asli sorunları dururken, oralara para yatırdılar.

İşin acı tarafı şu, bunlar muhafazakar kitleye 'çalıyor ama çalışıyor'u kabul ettiler. Maalesef bu mazur görülür hale geldi. İnancımıza göre af olmayacak tek günah kul hakkı değil midir?

Maalesef dini siyasete alet edince, insanların gözü kör oluyor. Aynı bakan, adı yolsuzlukla anılmış birisini, şampanyayı devirmiş, gözler bayılmış, tek kelime ettiğini duydunuz mu ona. Aynı kelimeye başka partiden biri deseydi Allah bilir başına ne gelirdi.

İlk ay 50 milyon lira açık verecekleri belediyeden, geçmiş dönemin borcunu faiziyle ödedik. Bitmedi. Uluslararası şeffaflık ödülünü de aldık. Dünya Başkent Belediyeleri Ödülü'nü bize verdiler. Şimdi de üç koyunu güdemezler diyorlar. Demek ki üç koyun güdemezler diye bir şey yok.

Son ayda yapılan bütün iyileştirmelere rağmen düzelen hiçbir şey yok. Dolarda çift taraflı kur. Bunlar konuşulmasın diye "PKK PKK PKK". AK Parti'ye gönül vermiş fanatiklerde de bir şey var. Bir şey söylüyorsun, "Sus lan FETÖ'cü" diyor.

Esad'la zamanında görüşülseydi de ülkemize bu kadar mülteci gelmeseydi iyi değil miydi?

10 parmaklarında 10 çamur, sağa sola sürüyorlar.

İktidar çaresiz kaldığı zaman hep bu tür durumlara başvuruyor. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istemediği zaman iftira, iftira, iftira.

Camiye siyaseti soktular, okula siyaseti soktular, kamunun bütün gücünü kullanıyorlar. Uçaklarla programlara gidiyorlar.

Hani HZ. Ömer’in mumu diye gelmiştiniz siz iktidara? İşte bunun için yenileceksiniz. Devleti bizim diye düşünüyorsunuz, devlet milletindir.

Anadolu gemisinin yapıldığı tersane 72 yılında yapılmış. Eski iktidarların hiçbirisi çıkıp, bunu propaganda konusu yapmadı.

Önce sen s400’leri niye hangara kapattın, onu söylesene sen? Onun parasını millet verdi.

Diyoruz ki, SİHA’lar görev alanına dönecek. Ama siz kiralarla, enflasyonla baş başa kalacaksınız. Şunun da sözünü veriyoruz.

Her seçim dönemi milliyetçi oluyorlar. hani siz "her türlü milliyetçiliği ayaklarınızın altına" alıyordunuz? Şimdi ne oldu?

Apo'yu Millet İttifakı çıkarmaz ama, işinize gelirse siz çıkarırsınız. Her türlü görüşmeyi yapan sizsiniz. Habur'u Oslo'yu unutmadık.

Bize diyorlar ki, "Altı benzemez yan yana geldi" diyorlar. Altılı masa diye alay ederlerken, kendileri de altıyı buldular. Fakat biz birbirimize benzemesek de oturduk belli bir metinde anlaştık. Ne yapacaksak orada yazılı. Peki siz, böyle bir mutabakat metniniz yok, bakanlarınız "onlar bizimle değil" diyor. Ben onlara Altı benzemez desem hakaret, altı benzer desem hakaret. Ben onlara ne diyeceğim şimdi.

Bir an evvel, başkanlık sisteminin terk edilip, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek. Bunun ilacı budur. Farklı patilerin uzlaşması o kadar önemli ki...

Liyakatsiz atamalar, torpil, yolsuzluk... Bunlar araştırılmasın istiyorlar. Önüne gelene istedikleri karayı çalmaya devam ediyorlar.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti Mansur Yavaş Bursa