Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu

14 Mayıs'ta sonuçlanmayan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. İşte gün boyu dakika dakika yaşananlar...

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu

14 Mayıs'ta hiçbir adayın 50+1 şartını sağlamaması nedeniyle ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi için halk, bir kez daha sandık başına gitti. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşı karşıya geldiği oylama, saat 17.00'de sona erdi, sayım başladı.

ERDOĞAN GEÇİCİ SONUÇLARA GÖRE CUMHURBAŞKANI

YSK Başkanı Ahmet Yener, geçici sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı. Yener açıklamasında "Sandık açılma oranı 88,14. Recep Tayyip Erdoğan'ın oyların yüzde 52,14'ünü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının 48,86 olduğu görülmüştür. Geçici sonuçlar sonucunda Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği görülmüştür" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN ANKARA'DA

Resmi olmayan sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Ankara'ya geldi.

BAHÇELİ: ERDOĞAN 13. CUMHURBAŞKANIMIZ OLARAK SEÇİLMİŞTİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci tur seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Sayın Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçilmiştir" dedi.

ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NU YUHALATTI

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı’da konuştu. Erdoğan konuşması sırasında, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu vatandaşlara yuhlattı.

BEŞTEPE'DE BALKON KONUŞMASI HAZIRLIĞI

AKP'liler balkon konuşması için Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı önünde toplanmaya başladı.

'KILIÇDAROĞLU'NUN OY ORANI YÜZDE 46,65'

YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada "Sandıkların yüzde 75,2'si açılmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46,65" dedi.

SURİYELİ ÇETE LİDERİ OY KULLANIRKEN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Suriye’deki cihatçı çetelerin liderlerinden Mu’tasım Abbas Türkiye’deki seçimlerde oy kullandığı bir fotoğrafını paylaştı.

Abbas, paylaşımında, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini dile getirerek, "Barışta da savaşta da sizinle Sayın Başkan" ifadelerini kullandı.

YSK BAŞKANI YENER: OYLARIN YÜZDE 54,6'SI SAYILDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener bir açıklama daha yaptı.

Yener, “Şu anda oyların yüzde 54.60'ı sayılmıştır. Veri girişimiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

"Şu anda oyların yüzde 54.60'ı sayılmıştır. Veri girişimiz devam etmektedir" diyen Yener'in açıkladığı güncel oy oranları şöyle oldu:

* Recep Tayyip Erdoğan %54.47

* Kemal Kılıçdaroğlu %45.53

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: ELLERİNDEKİ VERİLERİ GERÇEKMİŞ GİBİ SUNMAYA ÇALIŞIYORLAR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, kameralar karşısına geçerek CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklamalarına yanıt verdi.

Çelik, "Hiç kimse balkon konuşması yapmasın diyor. Bunun CHP'ye söylenmesi gerekiyor. Biz millet iradesi tecelli ettikten sonra cumhurbaşkanımız tarafından güçlü bir gelenek olarak balkon konuşması yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP'LİLER TEKBİRLERLE KUTLAMA YAPIYOR

AKP İl binası önünde tekbir getirilerek henüz sonucu belli olmayan seçim sonuçları kutlanıyor

YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı ikinci açıklamasında "Sistemimize yüzde 25 oranında veri akışı olmuştur. YSK'nın geçici sonuçları açıklanana kadar vatandaşların sonuçları beklemesini rica ediyoruz. Siyasi partilerimizle de paylaşılmaktadır" dedi.

KAFTANCIOĞLU: YAPARSIN DEMİŞTİK!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, “Ekran başlarında değil sandık başlarında an be an sonucu takip eden hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

AKP'LİLER İSTANBUL'DA KAZANMIŞ GİBİ KUTLAMA YAPIYOR

Sandıkların yüzde 60'ı açılmışken AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde AKP'lilerin kazanmış gibi korna çaldığı ileri sürüldü.

Başkanlık binası önüne getirilen davul zurna ekibi "Ölürüm Türkiye'm" çalıyor.

KONYA'DA CHP VE SAADET PARTİLİ MÜŞAHİTLER GÖZALTINA ALINDI

Konya’da bulunan Konya Lisesi önünde arbede çıktı.

CHP ve Saadet Partili müşahitler gözaltına alındı.

AKŞENER: SANDIKLARI TERK ETMEYİN

Oy verme işlemlerinin sona ermesi sonrası ilk açıklamasını yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sandık başlarında herkesin ama herkesin kalmasını özellikle gençlerin kalmasını istiyorum" dedi.

İYİ PARTİLİ TÜRKKAN: AKP'LİYSEN POLİSİ DARBEDEBİLİRSİN

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Ankara’da polislere saldıranların AKP’li olduğunu ileri sürdü.

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından bir video paylaşarak, “Eğer Ak Partili isen polisi darp edebilirsin, hakaret edebilirsin. Soylu döneminde bunlar alışılagelmiş manzaralar” dedi.
İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turda Ankara'daki bir okulda polise yapılan saldırı görüntülerini paylaştı.

Lütfü Türkkan, saldıranların AKP’li olduğunu ileri sürdü.
İyi Parti Kocaeli Milletvekili Türkkan, Twitter hesabından paylaştığı videoda, "Bu görüntüler bugün Ankara/Çankaya Ali Hasan Coşkun Meslek Lisesi’nden. Eğer Ak Partili isen polisi darp edebilirsin, hakaret edebilirsin. Soylu döneminde bunlar alışılagelmiş manzaralar. Birçok idealist polis müdürü, S. Soylu’nun mesleklerine yaptığı tahribat ve saygınlıklarının kalmadığı gerekçesi ile emeklilik dilekçelerini verecek" ifadelerini kullandı.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: SANDIKLARA SAHİP ÇIKIYORUZ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, oy verme işleminin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik, "Sandık, siyasi namustur. Sandıklara sahip çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı'ndan seçim yasağı açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, seçim yasaklarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Şahin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda medyadan azami dikkat beklediklerini ifade ederken, “Seçim sonuçlarının 21.00’den önce verilmesi yasak kapsamındadır” denildi.

Açıklamada, YSK'nın 21.00 olan yasak saatini öne çekebileceği belirtildi.

CHP'Lİ MÜŞAHİTİN KABURGASI KIRILDI

İstanbul Esenler Fatih Şehit Muhammed Aksu okulunda 1091 nolu sandikta CHP’li müşahit AKP ve MHP’li üyeler tarafından saldırıya uğradı, kaburgaları kırıldı.

CHP Esenler İlçe Başkanı Kemal Şahin, ilçedeki bir okulda görevli müşahidin AKP ve MHP’li Üyeler tarafından darp edildiğini söyledi. Şahin, müşahidin kaburgalarının kırıldığını, hastanede müşahade altında olduğunu ifade etti.

İlçe Başkanı Kemal Şahin, “Esenler Fatih Mh Şehit Muhammed Aksu okulunda 1091 nolu sandikta görevli Müşahitimiz Mehmet Eldem Sandıkta yapılan olumsuzluklara itiraz ettiği için AKP ve MHP’li Üyeler tarafından darp edildi, şu an Bakırköy Sadi Konuk Hastanesinde; kaburgaları kırık halde, müşahade altındadır”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olayla ilgili, “Seçimi bir savaşa dönüştürme eğiliminde olanlara attığınız ve sahip çıkacağınız her oyla engel olacaksın İstanbul! Olaya müdahale ederken saldırganlar tarafından darp edilen kolluk kuvvetlerimize de çok geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

CHP ÇANKAYA İLÇE BAŞKANLIĞI: AKP'LİLER 30-40 KİŞİLİK GRUPLARLA SALDIRIYOR

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı:

“AKP'liler, milletvekilleri ile birlikte 30'ar 40'ar kişilik gruplarla okullara baskın yapıyor. Tüm partililerimizi oy kullandıkları sandıklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

KAFTANCIOĞLU: SEN YAPARSIN İSTANBUL

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Kaftancıoğlu, "Sevgili İstanbullu hemşehrilerim; bu seçim, sonuçlarını televizyon ekranları başında değil oy verdiğin okulun sandıklarının başında takip edeceğin seçim. Unutma, bu senin yasal hakkın. Ve biliyorum sen #Yaparsınİstanbul" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NDAN ÇAĞRI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulundu. Davutoğlu, "Kıymetli kardeşim, sandıklar saat 17.00'ye kadar açık; vatanına, milletine sahip çık hala oy vermediysen mutlaka sandığa git, oyunu kullan." diye yazdı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SANDIK ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Hala oy kullanmamış kardeşim, sandığa git, üşenme, oyunu kullan. Geleceğin yürüyüş mesafesi kadar yakın..." ifadelerini kullandı.

ERKAN BAŞ VE EŞİ OY KULLANDI

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, oyunu eşi Gülçin Baş ile birlikte İstanbul Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı.

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu - Resim : 2

SEÇMENE VERİLEN ZARFTAN ERDOĞAN MÜHÜRLÜ PUSULA ÇIKTI

Sosyal medyada Erdoğan'a 'evet' basılmış pusulalar dolaştığı iddiaları gündemde. Birçok şehirden benzer iddialar geliyor. Son olarak Tekirdağ Çorlu'da Ergene Vadisi İlkokulu'nda benzer bir olay yaşandı.

1024 numaralı sandıkta seçmene verilen zarfın içinden Erdoğan mühürlü pusula çıktı. Olayla ilgili tutanak tutuldu.

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu - Resim : 3

AKŞENER'DEN OY VERME ÇAĞRISI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından "oy verme" çağrısında bulundu. Akşener, şunları kaydetti:

“Sen, ben, o” değil, milletçe “biz” olabilmek için tüm vatandaşlarımızı sandıklara davet ediyorum. Gelin, hep birlikte demokrasimize sahip çıkalım, kazanan Türkiye olsun! #OyKullan

Mansur Yavaş oyunu kullandı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da oyunu kullandı. Yavaş, gazetecilere yaptığı açıklamada "Her şey çok güzel olacak diyorum. Hayırlı uğurlu olsun ülkemiz için" dedi.

Seçim paylaşımlarına soruşturma

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine ilişkin sosyal medya hesapları yolu ile provokatif olduğu iddia edilen paylaşım yapanlar hakkında resen soruşturma başlatıldı.

2015 yılında öldü, seçmen listesinden çıktı

İstanbul Bahçelievler Yayla İlkokulu 1115 No'lu sandıkta 2015 yılında vefat eden Emine Kahraman'ın seçmen olarak göründüğü ortaya çıktı. Kahraman'ın iki hafta önce gerçekleşen seçimlerde seçmen listesinde yer almadığı kaydedildi.

MUHARREM İNCE, EŞİYLE BİRLİKTE OY KULLANDI

Cumhurbaşkanlığı birinci tur seçimine sayılı günler kala adaylıktan çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oyunu Yaşamkent Şener Çakmak Anadolu Lisesi'nde kullandı.

İnce, “Şuanda seçim devam ederken siyasi bir açıklama yapmam doğru olmaz ben şimdi buradan dinlenmeye gidiyorum. Köyüme gidiyorum torunlarımı seveceğim. Siyasi değerlendirmeyi birkaç gün sonra bir basın toplantısı ile yapacağım. Cumhuriyetimiz tarihimiz boyunca ilk kez bir farklı seçim yaşıyoruz iki turlu bir seçim. Buna alışacağız artık, maden bu sistem devam ederse eğer bu iki türlü seçimin. Hep bunu anlatmaya çalışmıştım. Artılarını eksilerini, kim nerede ne yanlış yaptı, ne doğru yaptı birkaç gün sonra basın toplantısı ile anlatacağım. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu - Resim : 4

ERDOĞAN OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Okuldan çıktıktan sonra açıklama yapan Erdoğan, "İlk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. İlk tur 14 Mayıs'ta gerçeklemişti. Tabii burada partiler yok, sadece 2 aday var. Bu 2 adaya da halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde bugünkü oylama da bitecektir. Türk demokrasi hayatının cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylama şahit olduğumuz bir vaka. Bu dünya tarihinde yüzde 90'a varan katılımla demokratik mücadelesini en güzel şekilde verdi. Bugün de inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir. Ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Katılımın son ana kadar rehavete ulaşmadan gerçekleşmesini de vatandaşlarımdan rica ediyorum." dedi.

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu - Resim : 5

KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da bulunan Arjantin İlkokulu'nda kullandı.

BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli oyunu kullandı. Ardından açıklama yapan Bahçeli, "Türk milleti olgunluk içerisinde bir seçim dönemi yaşamıştır. Milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu - Resim : 7

SİNAN OĞAN OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanlığı birinci tur seçiminde ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak 5.17 oranında oy alan Sinan Oğan, ikinci tur için oyunu kullandı.

İkinci turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alan Oğan, oy verdikten sonra, "Seçim sonucuyla ilgili değerlendirme yapmam söz konusu değil ama ülkemizde bu seçimin istikrar getireceğini ve hayırlı olacağını ve bunda da bizim katkımız olacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Oğan, "Bu seçim bize insanları linç etmenin en kadar yanlış olduğu, insanların demokratik haklarının bir mahalle baskısı kurarak elinden almanın hangi sonuçları doğuracağını göstermesi açısından son derece önemlidir. Akşener'e, Muharrem İnce'ye yapılan link kampanyasını kınadığımı, depremzedelere dahi linçlemeye cüret edenleri kınadığımı ve aileme yönelik yapılan her türlü linçleme kampanyasını kınadığımı ifade etmek istiyorum. Bu seçimin diğer seçimlerden farklı olarak linç kültürünün demokrasimiz açısından ne kadar tehlikeli olduğunun görülmesi açısından da farklı olacaktır" sözlerini kaydetti.

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu - Resim : 8

KAFTANCIOĞLU OYUNU KULLANDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi Fındıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oyunu kullandı.

Oy kullandıktan sonra Twitter hesabından paylaşım yapan Kaftancıoğlu, "Sevgili İstanbullular, güzel memleketimizin geleceğinde söz sahibi olmak için oy kullanmayı ihmal etmeyelim.. Ayıracağınız birkaç dakika ile Cumhuriyetimizi 2. Yy da demokrasiyle karşılayacağız.." diye yazdı.

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu - Resim : 9

YAPICIOĞLU OYUNU KULLANDI

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayaşehir Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Sabah saatlerinde parti yöneticileriyle birlikte okula gelen Yapıcıoğlu, vatandaşlarla selamlaşarak, oyunu 1250 nolu sandıkta kullandı.

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “14 Mayıs'ta sandık başına gittik seçimler tamamlandı ama Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turda hiç bir aday yüzde 50'yi aşamadığı için seçim ilk defa ikinci tura kaldı. Hayırlı olsun dilerim kazasız belasız, kavgasız ve gürültüsüz bir şekilde seçimler sonuçlanır milletimizin iradesi en sağlıklı şekilde tam anlamıyla sandığa yansır ve inşallah sandığa yansıyan irade neyse olduğu gibi ortaya çıkar. Sonuç ne olursa olsun sandıktan çıkan her iki tarafa da hayırlı olsun. Milletimizin engin sağduyusu ile memleketimiz için en hayırlı olanı takdir edecektir” dedi.

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu - Resim : 10

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ALİ ŞEKER DARBEDİLDİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için bölgede bulunan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile müşahitlerin darbediliğini, telefonlarının kırıldığını duyurdu.

TOPLU OY KULLANMAK İSTEYENLER SALDIRDI

Urfa Akçakale Yazlıca kırsal mahallesinde avukatlar ve sandık görevlileri toplu oy kullanımını engellerken toplu oy kullanmak isteyenlerin saldırısına uğradı.

YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

YSK Başkanı Ahmet Yener, oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Yener, "Vatandaşlarımız ilk turda olduğu gibi hem yurt içinde hem de yurt dışında yoğun bir katılım göstermektedir. Şu ana kadar seçimler sıkıntısız problemsiz devam etmektedir. Bu seçimde sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için, daha erken sonuçlandıracağımızı düşünüyoruz. Saat 17.00'dan sonra kurul yayın yasağının ne zaman kaldırılacağını kararlaştıracak" diye konuştu.

MERAL AKŞENER OYUNU KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Üsküdar'da eşi Tuncer Akşener ile oyunu kullandı.

Canlı Blog: Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı oldu - Resim : 12

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Akşener, "Hepimiz için özellikle gençlerin geleceği için çok önemli bir seçimde oylarımızı kullandık. Allah inşallah gönlümüzdekini nasip eder" dedi.

ALİ BABACAN OYUNU KULLANDI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile oyunu kullandı. Ali Babacan, sandık görevlilerine son ana kadar işlerinin başında olmaları konusunda çağrı yaptı.

TUTANAKLAR İMHA EDİLDİ

Manisa Şehzadeler, Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu'nda 1232 numaralı sandıkta seçim başlamadan tutanaklar imzalatıldı. CHP'li görevlilerin tespiti sonrası tutanaklar yakılarak imha edildi.

CHP İSTANBUL, 'SEÇİM HATTI'NI DUYURDU

CHP İstanbul İl Başkanlığı, seçimde yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı telefon hattını duyurarak vatandaşları uyardı.

CHP İstanbul sosyal medyadan, "Sevgili yurttaşlarımız; sandık başında karşılaşabileceğiniz olası tüm olumsuzluklarla ilgili 0 (212) 706 12 80 numaralı Sandık Güvenliği Çağrı Merkezi Hattımızı arayabilirsiniz." dedi.

MÜKERRER OY GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

İstanbul'un Kadıköy ve Sarıyer ilçelerinde belgesi olmadan oy kullanmaya çalışan polis ve bekçiler, müşahitler ve sandık görevlileri tarafından engellendi.

TKP müşahitlerinin verdiği bilgiye göre, sandık başkanının belgesi olmayan polis ve bekçi için oy kullanabilir demesine karşılık, olay, itiraz sonucunda YSK'ye iletildi. YSK'den karar çıkmadan oy kullandırılmayacağı bilgisi iletildi.

DEMİRTAŞ'TAN OY ÇAĞRISI

Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter'da paylaştığı mesajda "Oy verme hakkınızı kullanın lütfen" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU OYUNU KULLANDI

AKP'li Süleyman Soylu oyunu kullandı. Soylu oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, vatandaşlara nüfus müdürlüklerinin açık olduğunu hatırlattı. Süleyman Soylu, "601 bin 251 personelimiz, polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve güvenlik korucumuz bu seçim için görevlendirilmiştir" dedi.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Türkiye'nin ikinci kez sandık başına gittiği cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı.

SANDIK GÖREVLİLERİ YEMİN ETTİ

Sandık başında bulunacak görevliler, sabah erken saatlerde sandık yemini ederek göreve başladı. Sandık başındaki görevlilerin yemini ise şöyle:

“Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim.”

Etiketler
2023 Seçim Cumhurbaşkanlığı Seçim