Çetin Arık ebelerin taleplerini Meclis'e taşıdı

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, ebelerin sorunlarını TBMM’de gündeme taşıdı.

Çetin Arık ebelerin taleplerini Meclis'e taşıdı

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye’de sezaryen oranlarındaki artışın temel sebeplerinden birinin ebelere hak ettikleri değer ve önemin verilmemesi olduğunu belirterek, “3600 ek göstergeyi ebelere derhâl verelim. Hak yerini bulsun, hak yerini bulunca her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

Kendisi de bir kadın doğum uzmanı olan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, ebelerin sorunlarını TBMM’de gündeme taşıdı.

Türkiye’deki sezaryen oranının yüzde 60’lara ulaştığına dikkat çeken Arık, TBMM’de yaptığı konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

“Ülkemizde sezaryen oranı yüzde 60'lara ulaşmıştır. Oranın bu kadar yüksek olmasının en önemli nedenlerinden biri de ebelere hak ettiği değerin ve önemin verilmemesidir. Ülkemizde bir yılda doğan canlı bebek sayısı 1 milyon 290 bin, ebe sayısı ise sadece 54 bindir, bunların da sadece 2 bini doğumla ilgili bölümlerde çalışmaktadır.

Oysaki ebe demek doğum demektir. Ebelerin kadro beklentisi karşılanmamıştır. Görev dışı çalıştırma had safhadadır. 3600 ek göstergede ebenin adı bile geçmemektedir. 3600 ek gösterge ebelerin analarının ak sütü gibi helaldir.

Yurdun en ücra köşelerinde kuşların bile terk ettiği diyarlarda gece gündüz yirmi dört saat fedakârca çalışan onlardır. 3600 ek göstergeyi ebelere derhâl verelim. Hak yerini bulsun, hak yerini bulunca her şey çok güzel olacak”

Etiketler
Kayseri Milletvekili TBMM Çetin Arık