Sağlık emekçileri hakları için alanlara çıkacak

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası taleplerini dillendirmek için 11 Mayıs'ta Ankara'da eylem yapacak.

Sağlık emekçileri hakları için alanlara çıkacak

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), fiili hizmet süresi zammı, ek göstergenin 3600’den başlayarak kademeli olarak artırılması, ihraç edilen emekçilerin işe iadesi ve temel ücretin yükseltilmesi talepleriyle 11 Mayıs’ta Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yapacak.

Ankara’da yapılacak eylem öncesi basın toplantısı düzenleyen SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Türkiye’nin her yerinden gelecek sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ile buluşup taleplerini haykıracaklarını belirtti.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Siyasi iktidarın sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini kölece çalışma koşullarına mahkûm ettiğini dile getiren Erden, şunları söyledi:

“Sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık hak olmaktan çıkarılmış, koruyucu sağlık hizmetleri tasfiye edilmiş, paran kadar sağlık anlayışı ile sağlık hizmetine ulaşımın önüne engeller konulmuştur. Sağlık ve sosyal hizmetler alanında çalışanların temel ücretleri 2015’ten bugüne ortalama 270 ile 373 dolar arasında bir kayıp yaşadı. Siyasi iktidar, yanına yandaş sendikayı da alarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini boş vaatlerle oyalamaya çalışıyor. Bizler vaat dinlemeyi, oyalanmayı kabul etmiyor artık çözüm istiyoruz.”

Erden, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini 11 Mayıs’ta saat 11.00’de Abdi İpekçi Parkı’nda olmaya çağırdı.

Etiketler
Ankara Sendika