TTB'den Sağlık Bakanlığı'na 'alternatif' tepkisi

Türk Tabipleri Birliği, sosyal medya üzerinden #TıbbınAlternatifiOlmaz etiketiyle kampanya başlattı.

TTB'den Sağlık Bakanlığı'na 'alternatif' tepkisi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sosyal medya üzerinden #TıbbınAlternatifiOlmaz etiketiyle kampanya başlattı.

Sağlık Bakanlığı, 'hirudoterapi' başlığıyla yayınladığı mesajda "Tıbbi sülüğün salgısının antibakteriyel, ağrı kesici, antiromatizmal, tansiyon düzenleyici, antidepresan, antioksidan, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici gibi birçok etki gösterdiğini biliyor muydunuz?" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Twitter'dan buna tepki gösteren İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TTB Başkanı Raşit Tükel, "Sülük uygulaması sırasında sülüklerin tükrük salgısındaki biyoaktif maddelerin neden olduğu alerji, anaflaksi, uzayan kanamalar, bakteriyel enfeksiyonlar, sülüklerin sindirim kanalındaki Aeromonas hydrophilia’nın yol açtığı enfeksiyonların görülebildiğini biliyor muydunuz?" ifadelerini kullandı.

TTB'den Sağlık Bakanlığı'na 'alternatif' tepkisi - Resim : 1

TTB, 'alternatif' olarak adlandırılan yöntemlerin telafisi olmayan sonuçlara ve toplum sağlığı sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek bilimsel ve çağdaş tıp uygulamalarının önemine vurgu yapmak adına, sosyal medya üzerinden #TıbbınAlternatifiOlmaz etiketiyle bir kampanya başlattı.

TTB, şu açıklamayı yaptı:

"Tıbbın alternatifi olmaz!

Bilimsel ve çağdaş tıp uygulamaları yerine ‘alternatif' yöntemlerle telafisi mümkün olmayan toplum sağlığı sorunlarına yol açılacaktır #TıbbınAlternatifiOlmaz"

Etiketler
Sağlık Bakanlığı