Lohusa döneminde yumuşak ve esnek pijamalar neden tercih edilir?

Doğum sonrasında annenin giyeceği kıyafetler çok önemlidir.

Lohusa döneminde yumuşak ve esnek pijamalar neden tercih edilir?

Doğum sonrasında annenin giyeceği kıyafetler çok önemlidir. Bu dönemde genel olarak kullanımı rahat yumuşak ve esnek pijamalar tercih edilmektedir. Günümüzde birçok firma tarafından lohusa dönemleri için oldukça pratik, esnek ve rahat modeller üretilmektedir.

Lohusa Döneminde Yumuşak ve Esnek Pijamalar Neden Tercih Edilir?

Geçmişe oranla artık moda sektörü bu alanda da oldukça ilerlemiş ve lohusa dönemi için modacılar ve tasarımcılar birçok pijama, lohusa gecelik ve sabahlık modelleri üretmeye başlamıştır. Doğuma giderken de mutlaka doğum çantasında olması gereken şeylerden birisi esnek ve yumuşak pijama takımıdır.

Doğum sonrasında bilindiği gibi anne için yorucu ve uykusuz geçen günler başlar. Doğum sonrası ağrıları, oturma sorunu, emzirme, ziyaretler gibi oldukça yoğun geçen bir döneme girildiğinden anneyi zorlaştıran durumlardan uzak tutmak gerekmektedir. Bunların da en başında göğüs bölgesini sıkan, emzirme zamanı giyerken yada değiştirirken zorluk yaşatan ve olumsuzluk yaşatan pijama modellerinden uzak durulması gelir. Günümüzde son derece yumuşak ve esnek pijamalar bu sorunu rahatlıkla çözmektedirler.

Lohusa Pijamaları Konforlu Ve İhtiyaca Cevap Verecek Şekilde Olmalıdır

Hamilelik döneminin ilk ayları her ne kadar da çok sıkıntılı geçmesede doğuma yakın aylarda artık sıkıntılar kendini göstermektedir. Yorucu geçen hamilelik döneminin ardından anne için olduğu kadar bebek için de rahat ve huzurlu bir ortam sağlanmalıdır. Anne ve bebeğin konforu ile huzurunu sağlayacak ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu nedenle günümüzde üretilen birçok lohusa pijama modeli bu doğrultuda yapılmaktadır. Gecelik ve pijama modellerinde anne adaylarının ihtiyacına cevap verecek nitelikte üretimler yapılmaktadır. Birbirinden farklı modeller, sevimli ve şirin temalar içeren desenlerle tüm detaylar düşünülerek üretimi yapılan lohusa pijamaları, esneklik ve konfor anlamında son derece tercih edilen özelliklerde üretilmektedir. Ayrıca Son dönemlerde üretimi yapılan bu hamile giyim ve lohusa giyim ürünleri, görüntü anlamında da annenin psikolojisine iyi yönde etki yapan modelleri içermektedir.

Bilindiği gibi lohusalık döneminde vücuttaki değişiklikler, kilo sorunu ve hormonal değişiklikler lohusa kadınlarda duygusal değişimler yaratmaktadır. Bunun için de onları rahatlatacak ve huzurlu hissettirecek kıyafetler son derece önemlidir. Kendilerini güzel ve sevimli hissedebilecekleri bir pijama veya gecelik içinde olmaları yeni anneler için oldukça önemlidir.

Etiketler
Uşak