AKP'nin sağlık sistemi: İzmir'in göbeğinde doktorsuz sağlık ocağı!

İzmir’in Karabağlar İlçesi Aşık Veysel Mahallesi’nde faaliyet gösteren sağlık ocağı doktor olmadığı için kepenk kapattı.

AKP'nin sağlık sistemi: İzmir'in göbeğinde doktorsuz sağlık ocağı!

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde faaliyet gösteren bir Sağlık Ocağı’nda, huzurevi reçeteleri, resmi yazışmalar, aşılar veya kan numuneleri teslim işleri gerekçe gösterilerek poliklinik hizmetlerinin verilemediği ifade edildi.

Birgün gazetesinin haberine göre tedavi olmak ve ilaç yazdırmak için gelen hastalara doktor olmadığı için poliklinik hizmetleri verilmeyen sağlık ocağında hastalar da geri dönmek zorunda kaldı.

Sağlık Ocağı yönetimi tarafından doktor olmadığı için poliklinik hizmetleri verilememesi duvarlara yazılan ilginç duyurularla açıklanmaya çalışıldı.

Bu duyurularda doktor olmadığından poliklinik hizmeti verilememesinin nedeni olarak, evde bakım hastalarına ziyaret, huzurevi reçeteleri, resmi yazışmalar, aşılar veya kan numuneleri teslim işleri gerekçe gösterildi.

Sağlık ocağının duvarına asılan bir duyuruda, muayene ve ilaç yazımının hafta boyunca olmayacağı belirtilerek, “Bu hafta boyunca doktor olmadığı için muayene ve ilaç yazımı yoktur” denildi.

Bir başka duyuruda ise “Cuma günleri öğleden sonra evde bakım hastaları ziyaret edilmekte olup poliklinik hizmeti verilememektedir” yazarken, diğer duyuruda ise “Saat 16.00’dan sonra muayene yapılmamaktadır. (Huzurevi Reçeteleri-Resmi yazışmalar-Aşılar veya kan numuneleri teslim işleri yapılmaktadır.) Anlayışınıza teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

Karabağlar 3 No’lu Aile Merkezi’nde sorun iki haftadır devam ediyor ve yurttaşlar bu nedenle mağdur oluyor. Dün Sağlık Ocağı’na gelen bir hasta, ilaç yazdıramadığından şikâyet ederek, “Yüksek tansiyon hastasıyım. İlacımı almam lazım. İşyerim buraya yakın. Geçen hafta da buraya geldim. Ancak iki haftadır doktor yok” dedi.

YURTTAŞ MAĞDUR OLDU

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, yaşananlara tepki gösterdi. Yıldız, “Yaşananlar AKP’nin sağlık politikalarının bir sonucudur. Hani ‘sağlıkta çağ atladık’ diyorlardı. Gelsinler Karabağlar 3 No’lu Aile Sağlık Merkezi’ne, çağ atlamayı görsünler. Doktor yok, kapısına yazı asılmış. Buraya genellikle yaşlı ve emekli vatandaşlar geliyor ve onlar mağdur oluyor” diye konuştu.

Etiketler
İzmir Karabağlar