Göğüs ağrısı neden olur, göğüs ağrısı nasıl geçer?

Göğüs ağrısı yaşayanların hayat kalitesini düşüren, kişilerin zor zamanlar yaşamasına sebep olan bir ağrıdır.

Göğüs ağrısı neden olur, göğüs ağrısı nasıl geçer?

Göğüs ağrısı yaşayanların hayat kalitesini düşüren, kişilerin zor zamanlar yaşamasına sebep olan bir ağrıdır. Bu ağrıyı hastalar genellikle bıçak sokuluyor ya da elektrik çarpıyor şeklinde tabir ederler. Göğüs ağrıları kimi zaman kişilere nefes almada dahi zorluk çıkarabilir. Göğüs ağrılar baskı nedeni ile vücudun diğer yerlerine de yayılarak şiddetli ağrıya sebep olabilir.

Göğüs Ağrısı Sebepleri Nelerdir?

· Bazı romatizmal hastalıklar,

· Göğüs kafesine alınmış zedeleyici darbeler,

· Göğüs bölgesinde yer alan kasların zedelenmesi,

· Kaburgaların darbe sebebi ile kırılması,

· Göğüs bölgesinde yer alan organlarda iltihaplanma görülmesi,

· Akciğeri zarının zarar görmesi.

Göğüs Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

1. Özellikle enfeksiyona bağlı olarak oluşmuş göğüs ağrılarında öksürük şiddetli görülür.

2. Kişiler balgamdan şikayetçidir.

3. Hasta, derin nefes almaya çalıştığında, aldığı her nefeste daha çok ağrı hisseder.

4. Göğüs ağrısı eğer kanser gibi ciddi hastalıkların bir yan etkisi olarak ortaya çıkmış ise, süreç daha farklıdır. Hasta olan kişiler başlangıçta hafif sızlamalardan şikayet ederler. Daha sonra bu hafif sızlamalar yerini daha sert hissedilen ağrılara dönüşür. Bunun sebebi kanserin gittikçe vücuda yayılmasına bağlı olarak ağrının da artmasıdır.

5. Eğer hasta, kalp hastalığından dolayı göğsünde ağırlık hissediyorsa, kişi fiziksel hareketini artırdığı anda göğsünde şiddetli baskı ve ağrı hisseder. Bu ağrılar hastaya aniden gelir ve aniden acı son bulur.

6. Hasta, akciğer iltihaplar ve zatürre gibi hastalıklardan muzdaripse, ağrı göğsün orta yerlerinden çok, göğsün yan kısımlarında kendini hissettirir.

7. Soluk borusu ve akciğer kanserleri gibi ciddi kanser hastalıkları, kişinin vücudunda dayanılması zor çok şiddetli ağrılara sebep olmaktadır.

8. Göğüs ağrısı yaşandığında ağrı en çok kendini sol göğüste gösteriyorsa, bu kişiler damarlara bağlı olan bazı hastalıklar yaşıyor olabilirler. Bu kişiler genellikle ağrılarının fiziksel bir aktivite ile başladığını ve fiziksel aktiviteye son verdiklerinde azaldığını belirtmişlerdir.

Göğüs Ağrısı Hangi Hastalıkların Habercisi Olabilir?

· Göğüs ağrıları, solunum şiddetinin değişmesine göre değişiyor ise solunum yollarında yaşanan bir hastalığın habercisi olabilir.

· Kişi nefes aldığında göğsünde batma hissi duyuyorsa kişinin alt tabanında ciddi rahatsızlıklar olabilir. Bu kişilerin en kısa zamanda doktora gitmeleri önerilir.

· Eğer göğüs ağrısı akciğer organından kaynaklanıyorsa, ağrılarının sebebinin genellikle akciğerde virüs kaynaklı hastalıklar olduğu görülür. Bu hastalıklar arasında en sık karşılaşılan atardamar tıkanıklığı, akciğer daralması ve akciğer kanseri gibi ciddi hastalıklardır

· Kişi göğüs ağrısı yaşıyor ise bu kişinin mide ve bağırsaktaki hastalıklarına işaret ediyor olabilir. Bu hastalıklar genellikle göğüs bölgesine baskı yaptığı bilinen hastalıklardır.

· Göğüs bölgesinde kırık, çatlak, darbe gibi fiziksel zedelenmeler yaşandıysa, bu tarz zedelenmeler göğüs ağrısına sebep olabilmektedir.

· Son olarak, kişiler yaşadıkları psikolojik hastalıklar sebebi ile göğüs ağrısı yaşayabilirler. Örneğin vermek gerekirse, panik atak hastası olan kişiler fiziksel bir sebep olmaksızın sıklıkla göğüs ağrılarından şikayet etmişlerdir.

Göğüs Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Göğüs ağrısı nasıl geçer diye merak eden kişilerin öncelikle doktorları tarafından görülmesi gerekmektedir. Göğüs ağrısı tedavisi uygulanabilmesi için altta yatan ve ağrıya sebep olan nedenin bulunması gerekmektedir. Bunun için de hastanın uzman bir doktor tarafından görülmesi şarttır.

İnternette yer alan belirtiler, genel bilgilendirme amaçlıdır. Belirtilerin size uyması her zaman hasta olduğunuzu göstermeyeceği gibi, belirtilerin size uymuyor olması hasta olmadığınız anlamına gelmez. En doğru sonucu sizi muayene edecek olan doktorunuz tarafından edinebilirsiniz. Bu nedenle ağrılar nasıl geçer diye merak edenlerin bir doktora görünmeleri şarttır.

Altta yatan neden bulunduğunda tedavi bulunan bu nedene göre şekil alır. Kanser nedeni ile göğüs ağrısı çeken bir kişiye akciğer iltihaplanması sorunu nedeni ile aynı tedavi yönteminin uygulanması beklenemez. Pnömoni adı verilen hastalıkta göğüs ağrısı sıkça karşılaşılan bir problemdir. Bu hastalıkta tedavi amaçlı antibiyotik ilaçlar kullanılırken, astım sebebi ile ağrı yaşayan kişiler için antibiyotik önerilmez.

Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer?

Göğüs ağrısına ne iyi gelir diye merak eden kişiler aşağıda yer alan maddeleri hayatlarına hastalık girmeden önce uygularlarsa, boyun ağrısı ile mücadele etmek zorunda kalmayacaklardır.

· Stresten uzak durulmalıdır.

· Kişiler stres atabilecekleri bir işle meşgul olmalıdır.

· Vücudu zorlayan ağırlıklar kaldırılmamalıdır.

· Arabada ya da evde klima önünde vakit geçirilmemelidir.

· Dışarı çıkıldığında saçlar mutlaka kuru olmalıdır.

· Kaslarınızı aktif kullanılan bir spor dalı ile uğraşılmalıdır.

· Otururken ve yürürken pozisyon düzgün olmalıdır.

· Kişiyi uzun zaman hareketsiz bırakan bilgisayar ekranının karşısında uzun süre zaman geçirilmemelidir.

Türkiye’de Boyun Ağrısı

Boyun bilindiği üzere gövdenin omuz ile baş arasındaki bölümüne verilen addır. Ülkemizde hastalıkların dağılımına baktığımızda doktora en çok başvurulan ağrının sebebinin boyun olduğunu görmekteyiz. Aynı zamanda boyun ağrısı farklı birçok sebebi olan bu nedenle tanısını koymanın zor olduğu ağrılardan bir tanesidir. Boyun ağrısı insanların genellikle bilinçsiz davranmaları sebebi ile ortaya çıkmaktadır. Basit bazı yöntemlerin uygulanması ile boyun ağrısı yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

Boyun Ağrısı Neden Olur?

Boyun ağrısının oluşma sebebi, boynun iskeletini oluşturan diğer bir deyişle onu ayakta tutan ve disk adı verilen kıkırdakların içerisinde yer alan sıvının bulunması gerektiği yerden dışarı çıkmasıdır. Bu sıvı jöle kıvamına sahiptir. Boyun fıtığı hastalığının yaşandığı durumlarında bu jölemsi sıvı omuriliğe ya da sinirlere doğru taşar. Hastanın acı çekmesinin sebebi budur.

Jölenin dışarı taşması sebebi ile ağrının yanında ciltte hissizlik ve kaslarda güçsüzlük hissi duyulur. Bu ağrıdan muzdarip olan kişiler genellikle şiddetli bir böcek ısırması ve çimdiklenme hissi yaşadıklarını söylüyorlar.

Boyun ağrısı günlük hayatta yapabileceğimiz basit ve pratik hareketlerle engellenebilir bir hastalıktır.

Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?

Boyun ağrısına ne iyi gelir diye merak edenler boynun zedelenmesine sebep olan sebeplerden kaçınarak sağlıklarını koruyabilirler.

· Ani hareket yapmadan kaçının,

· Uzun süre boynu sabit pozisyonda tutmayın.

· Gerekirse boyunluk kullanın.

· Boynunuzdaki kasları zorlayacak hareketlerden kaçının.

· Spor yaparken ne yaptığınızı bilmeden hareket etmeyin.

· TV ve bilgisayar karşısında uzun süreler durmayın.

· Hareket edin.

· Stresten uzak durun.

· Ağrınız olmasa bile boynunuzu rahatlatacak masaj ve benzeri kas gevşetici aktiviteler yapın.

· Bol su için ve dengeli beslenmeye dikkat edin.

Boyun Ağrısı Hastanın Vücudunu Nasıl Etkiler?

· Boyun ağrısını şiddetli yaşayan kişilerin elinde kas gücü kaybı görülür. Bunun sebebi hastanın sinirlerinde yaşanan baskıdır.

· Bu kişilerin tutma yeteneğinde düşüş görülür. Örneğin; hasta kişi elinde bir bardağı kolay bir şekilde tutamaz, titremeye başlar.

· Boyun ağrısı yaşayan kişiler, yalnızca boynunda değil vücudunun diğer bölgelerinde de ağrı hissederler. Özellikle bu kişiler göğüslerinden şiddetli ağrılar hissedebilirler.

· Hasta, kalp hastalıklarına daha açık hale gelir.

· Hasta eğer aynı zamanda boyun fıtığından muzdaripse, bu hastalığın ilerlemesi halinde hastanın kol derisinde incelmeler meydana geleceği görülecektir.

Etiketler
Ağrı Şile