Anti aging nedir? Anti aging nasıl yapılır?

Anti aging nedir? Anti aging nasıl yapılır? Anti aging yöntemleri nelerdir? Anti aging’in amaçları nelerdir? Anti aging hakkında merak edilenlerin hepsi bu haberde.

Anti aging nedir? Anti aging nasıl yapılır?

Anti aging nedir? Anti aging nasıl yapılır? Anti aging yöntemleri nelerdir? Anti aging’in amaçları nelerdir? Anti aging hakkında merak edilenlerin hepsi bu haberde.

Yaşlanma sürecini geciktirmek için kozmetiklere, estetik müdahalelerine başvururuz ancak bilinmesi gerekir ki kozmetikler ve cerrahi müdahaleler tek başına yeterli değil!

Doğru beslenmek, sağlıklı yaşamak da yaşlanmaya karşı atabileceğiniz doğal adımlar arasında bulunuyor. Peki nedir bu anti aging ve neler yapılması gerekir? İşte yaşlanmayı geciktirmek için yapabilecekleriniz...

Op. Dr. Bülent Cihantimur anti aging hakkında merak ettiğimiz soruları yanıtladı.

Anti aging nedir?

Anti agingin kelime manasını yaşlanma karşıtı yani yaşlanmayı önleme olarak düşünebiliriz. Yaşlanma sürecindeki bilimsel araştırmalara baktığımızda, yaşlanma karşıtı ifadesi, yalnızca yaşlanmayı yavaşlatan, önleyen veya tersine çevirmeyi ifade eden yaklaşımlar içerir.

Günümüzün teknolojisiyle artık son derece umut verici, insanlarda yaşlanmayı yavaşlatan veya tersine çeviren uygulamalar yapılabiliyor. Estetik cerrahi ve medikal uygulamalar doğru planlandığı ve yaşlanma sürecinin kendisiyle başa çıkmak için oldukça farklı, çok çeşitli stratejiler ve terapiler kullanıldığı sürece bu işi başarabiliyor. Aslına bakarsanız ben, anti aginge 'Güzellik Koruyuculuğu' diyorum. Bu, bu süreçte size eşlik edecek, gerekli müdahaleleri yapacak bir uzman demek.

Anti aging yöntemleri nelerdir?

Öncelikle yaşlanma süreciyle alakalı olarak neden yaşlandığımızı bilmek lazım. Yaş ilerledikçe kas, yağ ve kemik oranımızda azalma olur, yer çekimi, genetik faktörler ve çevresel olumsuz faktörler yaşlanma sürecinin oluşumunu sağlarlar. İşte tüm bu süreç bilinerek kontrol altına alınırsa, yaşlanma kontrolü de ele alınmış olur.

Kontrolü ele almak için yapabileceğiniz medikal adımlar:

1- Dolgu, botoks, örümcek ağı estetiği

Yukarıda saydığım eksilmelerin yerine geçecek 3 önemli kozumuz var elimizde. Dolgu hacim verir, hacim kaybı yaşayan bölgeye enjekte edilir. Botoks yer çekimine karşı, tekrarlayan mimik hareketlerine karşı çok güçlü bir uygulama, üst yüz bölgesinde son derece etkili. Ayrıca bir de bu ikiye eşlik edecek örümcek ağı estetiği ile kolajen artışını gerçekleştirirsek, son derece büyük fayda sağlarız. Kırışıklıklar, sarkma, hacim kaybı, bozulmuş cilt kalitesi gibi sorunları ameliyatsız bir şekilde çözümleriz.

2- Bir anti aging yöntemi olarak kök hücre

Kök hücre muazzam bir gençlik kaynağı. Kök hücreyi iki şekilde kullanabiliriz. Birincisi PRP yani kanınızdan elde edilen kök hücreler, bir de yağ transferi yani kendi bölgesel yağınızdan elde edilen kök hücreler. Kıyaslarsak yağ transferi çok daha makuldür zira daha fazla kök hücre içerir. Özellikle yüz bölgesi antiaging uygulamalarında yağ transferi muazzam sonuçlar veriyor.

3- Anti aging kremler

Eğer hiçbir şey yapamıyorsanız cildinize krem sürmenizi tavsiye ediyorum. Cildinizi nemden mahrum bırakmayın. Bol su için, sigaradan uzak durun, hem pasif hem aktif içici olarak. İster pahalı bir krem, ister en ucuzundan bir krem ama mutlaka sürün.

Anti aging’in amaçları nelerdir?

Anti agingin temel amaçları arasında şunlar vardır:

Cilt dokusunu ve bağlayıcı hücreleri yenilemek,
Hormonal düzensizlikleri dengelemek,
Cinsel gücü ve sağlığı artırmak,
Yaşlanma sonucu oluşabilecek hastalıklara karşı erken tanı ve önlem almak.

Anti aging nasıl yapılır?

Anti agingde ilk adım öncelikle ciddi bir sağlık muayenesi yaptırmak. Kişi sağlıklıysa, bunun üstüne anti aging destekleri inşa edebilir. Yetersizlikler ya da hatalar tespit edilip, iyileştirme yoluna gidilebilir. Yaşlanmanın önüne geçmek mümkün değil belki fakat fiziksel çöküşün önüne geçilebilir.

Genel sağlık muayenesinin yapılması işte bu açıdan çok önemlidir. Genellikle danışılan uzman tarafından kan ve hormon testleri yapılması istenir. Anti agingde en önemli unsurlardan biri de beslenme tarzıdır. Aslında yıllara meydan okumak için ilerleyen yaşları beklemeden amaç hep iyi beslenmek olursa zaten doğal anti aging de gerçekleşmiş olur.

Kilo kontrolünü aktif yaşam ve egzersiz takip eder. Dengeli beslenme ile yaşlanmanın tüm belirtileri yavaşlatılabilir, hatta yeniden yapılandırılan bir beslenme tarzı ile kaliteli yaşam süresi uzatılabilir. Beslenmenin ve düzenli egzersizin hücreler üzerindeki müthiş etkisi, kısa bir sürede hissedilecektir.

Benimsenmesi gereken anti aging alışkanlıklar nelerdir?

Güneş

Güneş, cilt kırışıklıklarında en önemli faktörlerden biridir. Bu yüzden koruyucu kremlerinizi sürmeden dışarı çıkmamalısınız.

Yüz mimikleri

Yüzünüzde mimik yaparken yaptığınız her hareket, cildinizin daha da kırışmasına neden oluyor. Fakat cildimiz kendini yenilediği için, oluşan minik çizgiler de zamanla kaybolur. Tabii bu yenilenme yaş ilerledikçe azalacaktır.

Sigara

Sigara, cildin en büyük düşmanlarından biridir. Cildin yaşlanmasına, kırışmasına, renginin kararmasına, kısacası cildin sağlıklı görünümünü kaybetmesine neden olur.

Uyku

Hangi uyku pozisyonunda daha uzun süre yatarsanız, cildinizin üstüne yattığınız o bölgesi daha çok kırışır... Yüzüstü ya da cenin pozisyonunda uyumak yerine sırtüstü uyuyun.

Stres

Stres, tüm hastalıkların kaynağı olduğu gibi cildinizin kırışmasına, sağlığını kaybetmesine de neden oluyor. Stresi azaltacak yöntemleri deneyin. Meditasyon bu yöntemler arasında en iyi olanı.

Yaşlanmayı önlemek için nasıl beslenmeli?

Posa yönünden zengin dengeli bir beslenme tarzı hedeflenmeli,
Haftada bir gün detoks yapılmalı veya daha kontrollü beslenilmeli,
Su tüketimine dikkat edilmeli,
Öğün sayısı artırılıp, tüketilen miktarlar azaltılmalı,
Yağ tüketimine dikkat edilmeli,
Tuz ve şeker tüketimi azaltılmalı,
Porsiyon ölçüleri kontrol edilmeli.

Bu alışkanlıkların yanı sıra hücrelere gençlik aşılayan, antioksidan kapasitesi yüksek besinler, beslenme programı içerisinde yoğun olarak yer alırsa daha çok fayda sağlanabilir ve çok daha fit hissedilir.

Hangi gıdalardan uzak durmalıyız?
İşlenmiş hazır gıdalar,
Şeker ve tuz içeriği yüksek besinler,
Katı ve hayvansal yağlar,
Asitli içecekler.

Dengeli beslenmeyle yaşlanmayı yavaşlatabilirsiniz!

Yaşlanmayı durdurmak mümkün değil fakat güzel yaşlanmak mümkün... Sağlıklı ve dengeli beslenerek vücudunuza içten dışa güzellik aktarabilirsiniz. Aynı zamanda düzenli egzersiz ile sağlıklı yaşlanmayı desteklemiş olursunuz. Peki nasıl beslenmek gerekiyor?

Karbonhidrat türü olarak basit şekerler yerine, vücut çalışması için gerekli olan protein, vitamin, mineraller ve posa içeren kompleks karbonhidratlar (tahıllar, baklagiller, sebzeler) tüketilmeli.

Diyetle alınan doymamış yağ asitleri (özellikle balık ve deniz ürünlerinde, yeşil yapraklı sebzelerde, yağlı tohumlarda bulunan Omega-3 yağ asitleri) kan yağlarının ve damarlarda plak birikiminin azalmasına yardımcı olur.Bu da çok daha dinç bir vücut demek.

Ayrıca yaşam için en önemli olan şeyin, suyun yeterli miktarda tüketilmesi, sıcak havalarda, fazla fiziksel aktivite yapıldığında, fazla proteinli ve tuzlu besinler tüketildiğinde, ateşli hastalıklarda, ishalde vücuttan kaybedilen sıvının mutlaka yerine konulması gerekir.