Grip aşısı mevsimi geldi: Eczacılar 'aşılar yetersiz' dedi

4 milyona yakın grip aşısı bu ayın 15’i gibi eczanelere verilmeye başlanacak. Eczacılar, aşıların yetersiz kalacağını belirterek “Grip mevsiminin gelmesiyle özellikle risk grubunun aşılanması önemli ancak aşılar yetersiz” diyor.

Grip aşısı mevsimi geldi: Eczacılar 'aşılar yetersiz' dedi

BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, 20 milyona yakın kronik hastanın olduğu, yaşlı nüfusun giderek arttığı, kanser, şeker, böbrek gibi hastalıkların arttığı ülkemize bu yıl yalnızca 4 milyona yakın grip aşısı geldi.

Depolara dağıtımı yapılan ve eczanelere ise 15 Eylül gibi verilecek grip aşısının fiyatı ise 199 TL ile 243 TL arasında satışa sunulacak. Riskli grupların ücretsiz olacağı grip aşısı miktarının yetersiz olduğuna dikkat çeken eczacılar “4 milyon aşı yetersiz kalacak. Geçtiğimiz 2 yılda grip aşılarında yurttaşlar ve biz eczacılar çok zorlandık. Bu dönem geçmiş sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Bu yıl hem korona hem grip vakaları artarsa sıkıntı büyür” dediler.

Beklenen grip aşıları geldi. 3 ilaç firması tarafından tedarik edilen yaklaşık 4 milyon doz aşının depolara verildiği, 15 Eylül gibi de eczanelere dağıtılacağı ve ardından satışının yapılacağı, risk gruplarına da ücretsiz verileceği belirtildi. İngiltere 30 milyon doz, Almanya 26 milyon doz, İran ise 7,5 milyon doz aşı temin ederken ülkemizde aşıların yetersizliği bu yıl yine gündemde.