Evde kürtaj İngiltere’de kalıcı hale getirildi

İngiltere ve Galler’de gebeliğin evde ilaçla erken dönemde sonlandırılması uygulaması, Kovid-19 pandemisi sırasında kadınların hastaneye gitmesini önlemek ve hastanelerdeki yığılmayı azaltmak için başlatılmıştı. Uygulama şimdi kalıcı hale getirildi.

Evde kürtaj İngiltere’de kalıcı hale getirildi

BBC Türkçe'deki habere göre yasalar dahilinde doktorlar, kadınların kendilerine ne zaman ve hangi şartlarda danıştığını; kendilerinin nasıl yaklaştığını; kadınların hapları ne zaman ve nerede alacağını kayıt altına almak zorunda. 10. haftaya kadar yapılabilen bu uygulamada, gebeliğin devamını sağlayan hormonun üretilmesine son veren bir hap alınıyor.

Anestezi veya cerrahi operasyona gerek kalmıyor. Birleşik Krallık’ın bir diğer bölgesi olan İskoçya’da uygulama zaten evde yapılabiliyordu.

Galler de bu kararı yılın başında vermişti ancak bu hafta yasalara girerek resmiyet kazandı.

Kraliyet Pediatri ve Çocuk Sağlığı Üniversitesi'nin de 18 yaş altındaki gebeliklerin hapla sonlandırılması sürecinde işbirliği yapacağı belirtiliyor. Kamu Sağlığı Bakanı Maggie Throup, bu uygulamayla kadınların gebeliğe son vermek için zaman ve mekana kendilerinin karar verme özgürlüğüne sahip olacağını; aynı zamanda güvenliklerinin de sağlanmaya devam edeceğini söyledi.

İngiltere’de hükümet, Kasım 2020 - Şubat 2021 arasında uygulamanın kalıcı olmasını isteyip istemediğine dönük halk arasında bir araştırma yapmıştı. Kadınlar, uzman görüşü ve desteği aldıkları sürece evde gebelik sonlandırmanın kalıcı hale getirilmesini desteklemişti.

Etiketler
İngiltere Hastane Kürt Uygulama