Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'deki maymun çiçeği vaka sayısı 5'e yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki maymun çiçeği vaka sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı; "Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır" diye de ekledi.

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'deki maymun çiçeği vaka sayısı 5'e yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü kabine toplantısı sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, Türkiye'deki maymun çiçeği vakalarına ilişkin olarak şunları kaydetti:

'ENDEMİ YA DA PANDEMİ RİSKİ YOK'

"Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Bu 5 hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi. 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi. 1 hastamız ise izolasyonda. Sağlık durumları iyi, hiçbir sorun yok. Ülkemizde sık görülmemesinin temel nedeni, kapalı ortamda çok yakın ve uzun süreli temasla bulaşmasıdır. Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır."

'HATIRLATMA DOZLARI YAPILMALI'

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına da değinen Koca, Omicron varyantının daha bulaşıcı olduğunu, ancak ilk varyantlara göre hastalarda daha hafif seyrettiğini söyledi:

"Hatırlatma dozlarının yapılmasını şiddetle öneriyorum. Ayrıca özellikle ileri yaştaki vatandaşlarımızı mutlaka korumalıyız."

Etiketler
Maymun çiçeği Fahrettin Koca Türkiye Mamak