Koronavirüs testi ihalesi sağlıkla ilgisi olmayan yandaşa verildi!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs testi işini sağlıkla ilgisi olmayan Kalyon grubuna verdi. Adıgüzel, "Bakanlık kendi işini, sağlıkla ilgisi olmayan bir firmaya havale etmiş. Oradan da ona rant devşirmektedir" dedi.

Koronavirüs testi ihalesi sağlıkla ilgisi olmayan yandaşa verildi!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, bugün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında havalimanlarında yolculara yapılan koronavirüs testiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Havalimanı'nda koronavirüs testinin sağlıkla ilgisi olmayan Kalyon grubuna verildiğini belirten Adıgüzel, "Havalimanlarında başlangıçta Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı yani TUSEB ile bir anlaşma yapılmıştı. Ve testleri TUSEB tarafından yapılacaktı. Ama sonra bir şeyler oldu. Bu havalimanını işleten firmaya Sağlık Bakanlığı test yapma işini havale etti. Mesela İstanbul Havalimanı yüklenici firması tarafından test yapılır oldu. Bu enteresan. Çünkü salgınlarda, Sağlık Bakanlığı ülkedeki bu tip test yapma ve tedavi işlerini tamamen ücretsiz ve kendi kontrolünde götürmek durumundadır. Yasalarımız böyle söyler. Fakat İstanbul Havalimanı gibi bazı yap işlet devret havalimanlarında yüklenici firmaya bir sağlık işini yani test yapma işini havale ettiğini öğrendik. Mesela bu Kalyoncu bu iş için ihaleye de çıkmış. İstanbul Havalimanı için konuşuyorum. Şafak, TRG, C-TEST ve Sanimed firmaları da ihaleye girmiştir. Burada ihaleyi alan firma buraya dikkat edin, test başına yolculardan 250 TL almıştır. Bu 250 TL'nin 112 TL'si işleten firmaya pay olarak verilmekte. Ayrıca sözleşmede İstanbul Havalimanı’nın 30 ile 50 arası personeline maaş ödemektedir. Neye geldik? İstanbul Havalimanı'nı işleten firma hem devletten zaten kira ve işletme parası alıyor" dedi.

"RANT DEVŞİRMEKTEDİR"

Adıgüzel, "Ayrıca bu küçük işe, bu test işine bile girmiş, test başına alınan yolculardan 250 liranın 112,5 lirasını da pay olarak alıyor bir de 30 ila 50 arasındaki personel maaşını da bu test işinden götürüyor. Yani Sağlık Bakanlığı kendi işini resmen havalimanını işleten firmaya, sağlıkla ilgisi olmayan bir firmaya havale etmiş. Oradan da ona rant devşirmektedir. Bu bağlamda sorduğumuz önergeye henüz cevap vermemiştir. Bu işin detaylarını ve sağlık işinin nasıl bir havaalanı işleten firmaya verdiğini soru önergesi ile sordum" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Koronavirüs Ordu Bakanlık Milletvekili Mustafa Adıgüzel