Uzmanından uyarı: Çocuklarda ‘rota virüs’ salgını yayılıyor

Tekirdağ ve bazı ilçelerinde son günlerde ishal, kusma ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere başvuran çocuk sayısında artış görülmeye başlandı.

Uzmanından uyarı: Çocuklarda ‘rota virüs’ salgını yayılıyor

Tekirdağ ve bazı ilçelerinde ishal, kusma ve mide bulantısıyla hastanelere başvuran çocuk sayısı arttı. Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan, hasta sayısında mevsim normallerine göre artış gözlemlediklerini belirterek, "Bu olguların önemli bir kısmında rota virüsü saptanmakla beraber diğer nedenlere bağlı olarak da ishal vakaları görmekteyiz" dedi.

Doğan, şöyle konuştu: "Sıvı kaybına bağlı olarak böbrek yetmezliği ya da ileri yaştaki hastalarda kalp damar hastalıklarına bağlı olarak bir kalp krizi riskinin tetiklenmesi olabilir. Bu durumun ortaya çıkmasında özellikle hava sıcaklığının artmasına bağlı olarak çocukların park, bahçe vesaire gibi alanlarda rahat dolaşımı veya yaş sebze ve meyvelerin yıkanmadan tüketilmesi dikkati çekmekte. Ayrıca el hijyeni çok önemli. Çocuklar mutlaka parkta, bahçede oynadıktan sonra eve döndüklerinde ellerini uygun bir şekilde su ve sabunla yıkamalılar."

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Doğan ishal, kusma ve karın ağrısı şikâyetlerinde artış gördüklerini kaydetti: “Özellikle çocuklarımızda bu tabloya sebep olan virüslerdir. Rota virüs, adenovirüs ve norovirüslerdir. Okul öncesi dönemde ve kreş ortamında ortak kullanılan eşyalar ve oyuncaklar çok sık bir bulaş kaynağıdır. Bu virüsleri aldıktan sonra yüksek seyreden ateş, kusma ve ardından ishal şeklinde, kramp şeklinde karın ağrısı, karın ağrıları da gördüğümüz semptomlar arasındadır.”

Etiketler
Tekirdağ Hastane Salgın