Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'okullarda hızlı koronavirüs testi yapılsın' çağrısı

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, grip ve koronavirüs salgının aynı hızda ilerlediğini belirterek, “Hızlı tanı testlerinin bir an önce alınıp devreye sokulmalı" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'okullarda hızlı koronavirüs testi yapılsın' çağrısı

Mehmet Ceyhan, bu yolla yüz yüze eğitimin aksamayacağını belirterek "Her gün on binlerce çocuk ya Kovid bulaştırırken okula gidecek ya da Kovid olmadığı halde grip veya soğuk algınlığı geçiren çocuklar yüzünden eğitime gereksiz yere ara verilecek” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınına karşı eğitime ara verilmesi tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Ceyhan, “Koronavirüs ile semptomları çok benzeyen soğuk algınlığı ve grip vakaları arttıkça, eğitime ara vermeyi teste değil semptoma bağlayan sistemimiz iyice karışacak” değerlendirmesinde bulundu.

Hızlı tanı testi

Ceyhan, çözüm olarak “Hızlı tanı testlerinin bir an önce alınıp devreye sokulması” önerisini sunarak, “Bu yolla semptom gösteren çocuklarda kısa sürede Kovid tanısı konup izolasyon uygulanabilir. Yoksa her gün on binlerce çocuk ya Kovid bulaştırırken okula gidecek ya da Kovid olmadığı halde grip veya soğuk algınlığı geçiren çocuklar yüzünden eğitime gereksiz yere ara verilecek” dedi.

Koca: Okullar kapanmayacak

Yüz yüze eğitimle ilgili Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullanmıştı;

"Bilim Kurulu üyelerimiz kendilerine çok sayıda “okullar açık kalacak mı?” sorusu ile müracaat edilmesinde şikayetçi.

En net şekilde ve kararlı bir tavırla okullarımızın kapanmasının asla gündem olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz.

Okulların kapanması söz konusu değil. Gündemimizde olmayacak. Bu sorunun gündemde kalmasının ise hiçbir faydası da manası da yok.

Çocuklarımızı koruyarak, tedbirlere uyarak eğitimin her kademesinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz."

Etiketler
Koronavirüs Ağrı Okul Salgın