Göbek yağları kabusunuz olmasın: İşte göbekten kolayca kurtulma önerileri

Göbek yağlarından kurtulmak isteyen kişiler dikkatli ve disiplinli bir şekilde hızlıca kilo verip göbek yağlarından kurtulabilir.

Göbek yağları kabusunuz olmasın: İşte göbekten kolayca kurtulma önerileri

Sabahları okula veya işe yetişebilmek için acele ettiğimiz zaman strese gitmiş oluruz. Stres hormonu kortizol, bu aşamada devreye giriyor ve yükselişe geçiyor. Araştırmalar, stresin kilo alımında oldukça etkili olduğunu gösteriyor. Bu yüzden, sabah rutinlerimizi biraz daha sakin ve yavaş gerçekleştirmeye çalışabiliriz.

EGZERSİZ YAPMAYI İHMAL ETMEYİN

Egzersiz, şüphesiz ki kilo vermede en etkili faktör. Sabah ilk iş olarak egzersiz yapmak, zindeliğin anahtarı olabilir. Hatta sabah egzersizinize biraz da direnç antrenmanı eklemeniz, bel bölgesindeki yağlardan kurtulmanızı kolaylaştırabilir.

KAHVALTIDA PROTEİN AĞIRLIKLA BESLENİN

Araştırmalar, daha fazla protein tüketiminin göbek bölgesinde daha az yağlanmaya sebep olduğunu ortaya çıkardı. Kahvaltınızda et, balık, yumurta ve fasulye gibi besinlerin bulunmasına özen gösterin. Ayrıca lif tüketmek de bel bölgesindeki yağların yanmasına yardımcı oluyor. Brokoli, avokado ve keten tohumu iyi birer lif kaynağı.

BOL BOL SU TÜKETİN

Kahvaltıda portakal suyu gibi meyve suları içmenin size enerji verdiğini düşünebilirsiniz ancak bu pek de sağlıklı bir alışkanlık değil. Meyve suları fruktoz içerir ve bu da bel bölgesinde yağlanmaya yol açar.

BİTKİ ÇAYI TÜKETİN YEŞİL ÇAY İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

Güne bir fincan kahveyle başlamak cazip gelebilir ancak kahveyi yeşil çayla takas etmenin vakti gelmiş olabilir. Yeşil çay da kafein içeriyor ve antioksidan etkisi de var. Bu da onu iyi bir yağ yakıcı yapıyor.

EV YEMEKLERİYLE BESLENİN

Aldığınız kalorileri kontrol altında tutmak istiyorsanız, dışarıdan yemeyi bırakmalı ve yanınızda kendi yaptığınız yemekleri taşımalısınız.

UYKU DÜZENİNİZİ BOZMAYIN

Araştırmalar, yeterli uyku uyumayan kişilerin daha çok kilo aldığını ve bel bölgesinin daha fazla yağlandığını ortaya çıkardı.

EGZERSİZDE KARDİYO YAPIN

Kardiyo egzersizleri bel yağlarının eritilmesinde bire birdir. İşe ya da okula giderken daha fazla hareket etmeniz faydalı olacaktır.

Etiketler
Şile