Mide bulantısına ilaçsız çözüm

Fransız otomotiv firması Citroen, uzun yolculuklardaki yol tutması probleminin yaşanmaması için "Seetroen" isimli gözlük üretti.

Mide bulantısına ilaçsız çözüm

Otomotiv firması, Seetroen gözlük ile yol tutması problemini ortadan kaldırarak konfor alanında yeni bir çözüm daha sunuyor. Her üç kişiden birinin yaşamı boyunca en az bir kez yol tutması problemi yaşadığı biliniyor. Avrupa'da ise 30 milyondan fazla kişinin bu problemi kronik olarak yaşadığı kayıtlara geçmiş durumda.

Mide bulantısına ilaçsız çözüm - Resim : 1

Denizciler için geliştirilen bir çözümden yola çıkan şirket, yeni gözlükleriyle otomobil, otobüs veya trenle seyahat edenlerin yol tutması problemini ortadan kaldırıyor. Gözlüklerde, Boarding RingTM teknolojisini kullanılıyor. Patentli bu teknoloji sayesinde yol tutması problemi yüzde 95 oranında ortadan kalkıyor.

Gözlüğü çevreleyen sıvılar hem ön tarafta hem de yan taraflarda yer alıyor. Bu sıvılar sayesinde ufuk çizgisi yeniden yaratılıyor ve bulantı probleminin önüne geçiliyor. Seetroen gözlüklerinin tasarımı için Citroen, Paris'te yer alan kolektif bir tasarım stüdyosu olan '5,5' ile çalıştı. Gözlük, Citroen'in konfor felsefesine uygun olması için yüksek teknolojili yumuşak dokunuşlu beyaz plastik malzemeden üretildi.

NASIL TEMİN EDİLEBİLİR?

Gözlükler şu anda stokta olmadığı halde Citroen'in Avrupa'daki mağazalarından temin edilebiliyor. Ayrıca Boarding Ring, internetten aldığı ön siparişlerin teslimatını Aralık ayında yapacağını açıkladı. Gözlüğün fiyatının 80 dolar civarında (yaklaşık 390 TL) olması bekleniyor.